Metges manifestant-se a Tarragona.

Només un 5% dels sanitaris de l'Atenció Primària secunden la vaga a Tarragona i l'Ebre

El seguiment al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre és un dels més baixos de tot el país

La segona jornada de la vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya als centres d'atenció primària (CAP) de l'Institut Català de la Salut (ICS) s'està desenvolupant «sense incidents» i té un seguiment  general del 15,5% arreu del país, segons dades corresponents al torn de matí i facilitades per la institució.

Per territoris, segons les dades del torn de matí de la segona jornada facilitades per l'ICS, la regió que registra un major seguiment de la vaga és Girona, amb un 29,43%; la Metropolitana Nord de Barcelona, amb 20,96%; Barcelona Ciutat, amb un 14,68%; Catalunya Central, amb un 14,08%; Metropolitana Sud de Barcelona, amb 13,31% i Lleida, amb 10,30%. El seguiment és més baix a les Terres de l'Ebre, amb un 5,17%, i Camp de Tarragona, amb un 5,05%, i a l'Alt Pirineu, no s'hi han sumat, sempre segons l'ICS.

La vaga de facultatius per reclamar millores laborals davant de la sobrecàrrega  de l'atenció primària, agreujada per la Covid-19, i retributives està prevista fins divendres. En el torn de nit, la vaga no ha tingut seguiment, segons les dades de l'ICS. Quant a la resta de serveis no afectats per la vaga —infermeria, atenció a l'usuari i treball social— funcionen amb total normalitat, indica l'ICS, que és el major proveïdor de l'atenció primària catalana.