Imatge d'arxiu d'un representant del Col·legi d'Advocats de Tarragona

El Col·legi d'Advocats de Tarragona, a favor de prioritzar la vacunació del torn d'ofici

Argumenten que han de fer «moltes actuacions presencials»

L'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia  de Tarragona  (ICAT) ha fet públic, aquest dijous, 4 de març, que dona suport a la petició del  torn d'ofici  de ser considerats «prioritaris  en la vacunació  contra el coronavirus». L'ICAT ha fet aquest pas endavant perquè considera que «els advocats del torn d'ofici han de fer moltes actuacions presencials als jutjats, a les comissaries i altres indrets».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquesta no és l'única iniciativa que ha pres la junta directiva del Col·legi d'Advocats de Tarragona per encarar totes les conseqüències sorgides arran de la  crisi sanitària del coronavirus. Encara no fa dues setmanes que la nova degana de l'ICAT, Estela Martín, assegurava que «l'ombra d'aquesta crisi és allargada, també al nostre col·lectiu, i per això hem d'incrementar l'esforç que fem des de la junta per aportar recursos de la institució que pal·liïn la situació que pateixen molts dels nostres companys i companyes».

«Ajuts extraordinaris» i «reduccions de quotes»

La Fundació de l'ICAT ha pressupostat una partida de 20.000 euros, destinats a subvencionar  la formació  dels advocats  més joves del territori. A banda, el Col·legi d'Advocats ha continuat amb la política de condonació  addicional de les quotes  mensuals que abonen els membres de la institució. L'any passat es van condonar quatre mesos i es va reduir, al 50%, uns altres quatre mesos. Enguany, s'ha condonat la quota de gener i s'ha aplicat una rebaixa general del 2%. Els representants  dels  advocats tarragonins impulsen diferents iniciatives perquè el sector sobrevisqui a la crisi, sanitària i econòmica, del coronavirus.