Imatge de la carretera T-3231, entre Almoster i la Selva del Camp

S'inicien les obres de millora de la T-3231, entre Almoster i la Selva del Camp

S'eixamplarà de 4,5 a 8 metres i es construiran tres rotondes

Les obres de millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp ja s'han iniciat. Per la carretera, que actualment té un traçat dificultós, hi passen cada dia una mitjana de 1.590 vehicles. El projecte pretén condicionar totalment la via, incloent-hi la construcció de la variant d'Almoster, que permetrà reduir el trànsit rodat per l'interior del municipi. També es contempla la creació d'una via pedalable en part de l'antic tram de la carretera.

Les obres es realitzaran al llarg de 3,7 quilòmetres i amb una inversió 5 milions d'euros per part de la Diputació de Tarragona, titular de la via. Aniran a càrrec de l'empresa Acsa, Obras e Infraestructuras, S.A. i es preveu que els treballs durin un any.

A banda d'unir les localitats d'Almoster i la Selva, la T-3231 també dona servei a Castellvell i a les urbanitzacions de Castellmoster i el Picarany i el Puig. «Es tracta d'una via amb força circulació, que ara serà més còmoda i molt més segura. Alhora, la millora afavorirà la convivència entre diferents usuaris, incloent-hi els ciclistes», assenyala el diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Territori de la Diputació, Adam Tomàs. 

Es construiran tres rotondes

Entre les millores previstes, hi ha l'eixamplament de la carretera fins als 8 metres (6 metres de calçada i 2 metres de vorals). L'amplada actual —4,50 metres— és totalment insuficient, ja que no permet que s'hi creuen dos vehicles pesants, una dificultat a la qual cal afegir revolts tancats, canvis de rasant importants i trams inundables. Les obres també inclouran la construcció de tres rotondes, per ordenar i pacificar el trànsit a les cruïlles. Pel que fa al tram pedalable per un tram de l'antiga carretera T-3231, es destinarà al pas de ciclistes, vianants i vehicles agrícoles, tot habilitant un espai segur, amb zones de descans i pacificant el trànsit rodat amb la construcció de reductors de velocitat.