Ajuntament d'Alforja

Trobada a tres bandes a Alforja entre Ajuntament, Mossos i veïns per l'onada de robatoris

Consistori i policia han volgut tranquil·litzar els veïns | Els han recomanat algunes actuacions preventives

Veïns d'Alforja van alertar, a principis de mes, d'una onada d'actes vandàlics i robatoris en domicilis del poble. Els afectats ja es van reunir aleshores amb l'alcalde, Joan Josep García, i aquest dijous al vespre s'ha celebrat una segona trobada, aquesta vegada també amb la presència dels Mossos d'Esquadra, que han volgut tranquil·litzar i aconsellar la població.

Segons ha afirmat el batlle a TarragonaDigital, el sotsinspector de la zona policial ha explicat als veïns que la investigació segueix en marxa, i els ha fet algunes recomanacions per aplicar en funció de les capacitats de cada família. Des de posar reixes a les finestres fins a instal·lar alarmes, o accions més simples, com no fer gaire difusió a les xarxes socials quan s'hagi de marxar de casa durant alguns dies, per exemple, de vacances.

Trucar al 112 en cas de vehicles o persones sospitoses

Joan Josep García fa incís, sobretot, en fer ús del telèfon d'emergències. Segons relata, els Mossos d'Esquadra han remarcat que «no feu ús del 112». La policia catalana recomana, per tant, que davant de qualsevol vehicle sospitós o persona que no sigui del poble i es comporti amb una actitud estranya, s'avisi al telèfon d'emergències perquè les patrulles pròximes en tinguin constància i valorin de quina manera actuar.

Imatge del vidre trencat del vehicle d'una veïna d'Alforja
Imatge d'un dels vidres trencats a principis d'any  | Cedida

Per actitud sospitosa, per exemple, s'entendria la d'una persona que no sigui d'Alforja i sembli que passeja sense rumb pel poble, aturant-se de tant en tant. Després de les primeres alertes veïnals s'han incrementat les patrulles policials al municipi, segons informa el cos, tant amb agents uniformats i vehicles a la zona de la riera, com d'agents de paisà per dins del poble.

Fins ara s'han produït robatoris o entrades a una vintena d'habitatges. La setmana passada en tres ocasions, fins i tot, en una casa en la qual hi havia els seus habitants dins. Carme Rodríguez, que va patir un robatori a finals de novembre, explica que, arran d'aquest cas, «ha acabat de tenir por tothom». A la reunió explica que hi han participat un centenar de veïns per saber en quin punt es troba la investigació i quines mesures es prenen al respecte.

«Volem saber si s'està prenent alguna mesura; segons ells estan treballant, confiem que sigui així, tot i que surts pensant com pot ser que entrin sempre a la mateixa zona». Es tracta, apunta, a la zona pròxima a la riera, per on els Mossos d'Esquadra mantenen que han incrementat les patrulles.