Riudoms es declara «Municipi Solidari amb l'Alzheimer»

El consistori riudomenc signa una declaració i dóna suport al «Projecte BaixCamp» de l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp

Avui dimarts, 8 de gener, l’Ajuntament de Riudoms ha signat una declaració en la qual es proclama «Municipi Solidari amb l’Alzheimer». La iniciativa, que ha tirat endavant a instància de l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp,  implica un compromís per donar suport a la sensibilització i conscienciació social sobre la malaltia, han explicat des del consistori, a més de diverses accions d’informació i prevenció, i la posada en marxa d’una política estatal de l’Alzheimer.

Descentralitzar el servei de l'associació, un dels objectius

Aquesta declaració també ha estat firmada per la majoria dels municipis del Baix Camp i implica «la descentralització dels serveis de l’associació, tot habilitant punts d’informació en cada població», han apuntat des de l’Ajuntament de Riudoms. El «Projecte Baix Camp», impulsat per l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp, busca apropar els serveis de l’entitat a les persones grans de les poblacions del territori que, per motius diversos, no poden desplaçar-se fins a la ciutat de Reus. Ara, a través d’aquest nou acord, l’associació es mourà periòdicament cap als municipis que forment part del projecte.

El CAP, punt d'informació sobre l'Alzheimer a Riudoms

El poble de Riudoms, que manté una estreta i estable col·laboració amb l’associació d’Alzheimer reusenca prèvia a la firma de l’acord, ja disposa d’un punt d’informació on l’entitat brinda servei cada tercer dijous de mes, en horari de matí. El punt d’atenció, concretament, està situat al CAP Riudoms i obrirà la setmana vinent, el pròxim dijous 17 de gener.

L’Associació d’Alzheimer de Reus va néixer davant la necessitat de les persones afectades per la malaltia i els seus familiars, amb l’objectiu d’«atendre i donar suport a les persones que pateixen directament o indirectament trastorns neurocognitius i dany cerebral adquirit», expressen des de la mateixa entitat.