Un sopar de Nadal al campanar de Riudoms ajudarà a la seva reconstrucció

El sopar és per a dues persones i contribuirà a la reparació del campanar malmès per un llamp

El campanar de Riudoms va quedar malmès durant la nit del 8 al 9 de novembre a causa d'un llamp. Durant la nit de tempesta es van trencar moltes parts del campanar, incloses les campanes, causa de l'impacte d'un llamp, els riudomencs i riudomenques un mes després es disposen a recaptar fons per reparar-ho. Han iniciat diverses campanyes per recuperar el campanar i amb motiu de les festes de Nadal, han organitzat un sopar solidari de Nadal al campanar de Riudoms. 

El campanar va quedar malmès a causa d'un llamp

El campanar va quedar molt malmès quan el llamp hi ha va impactar la nit del 8 al 9 de novembre. Es va cremar tota la instal·lació elèctrica, els mecanismes de les campanes la capella, la megafonia i la il·luminació de l'església i les campanes van quedar malmeses. El cost total de la reparació és superior als 50.000 euros, i els habitants de Riudoms han engegat una campanya de micromecenatge per aconseguir fons i poder reparar el campanar.

Un sopar de nadal per salvar el campanar

En aquesta línia i aprofitant les festes de Nadal, han organitzat una promoció nadalenca solidària. Per nadal s'ofereix un sopar al campanar amb l'aportació de 100 euros  amb l'objectiu d'ajudar a recaptar diners per recuperar al campanar de Riudoms. El sopar serà  per a dues persones i amb l'aportació de 100 euros podran gaudir d'un sopar al campanar.

El llamp va causar importants danys materials al campanar i l'església de Riudoms.
El llamp va causar importants danys materials al campanar i l'església de Riudoms. | Twitter @ERC_Riudoms

 

«+FortsQueElLlamp», una campanya per aconseguir fons

La parròquia i l'Ajuntament de Riudoms van anunciar la posada en marxa d'una campanya per recaptar fons per tal de reparar els greus desperfectes que va patir l'església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, després de rebre l'impacte d'un llamp. Sota el nom  «+FortsQueElLlamp», es realitzaran un  seguit d'iniciatives amb l'objectiu d'aconseguir els 50.000 euros del cost de reparació.

Diverses activitats pel campanar

L'església Sant Jaume Apòstol de Riudoms al juny d'aquest mateix 2018 va ser declarada  Bé d'Interès Nacional pel seu valor patrimonial, però malauradament va quedar afectada per l'impacte del llamp. Tot i això, el veïnat de Riudoms no es rendeix i està portant a cap diverses iniciatives com guardioles als comerços, una col·lecta per la festa del Beat, una campanya de micromecenatge en línia sota el nom «Ajuda’ns a recuperar el campanar», esmorzar popular i ballada de sardanes o un sorteig solidària a banda del sopar de Nadal al campanar i altres activitats.