Ajuntament d'Altafulla.

Polèmica a Altafulla per un possible cas de falsos autònoms a l'escola d'adults

El consistori diu que ha entregat tota la documentació requerida a Inspecció de Treball

El sindicat Coordinadora Obrera Sindical (COS)  acusa l'Ajuntament d'Altafulla de «frau a la seguretat social» per nodrir la plantilla de l'Escola d'Adults de la vila de «falsos autònoms». En un comunicat, el COS acusa el consistori de «vulnerar els drets» dels treballadors en contractar-los en règim d'autònoms tot i que, segons diuen, «formen part integral de la plantilla i del projecte d’escola amb continuïtat d’anys»

El COS acusa l'Ajuntament d'Altafulla de contractar falsos autònoms

Amb aquest règim contractual, per prestació de serveis, els treballadors no tenen conveni, dret a atur, vacances o antiguitat, entre molts altres drets que tindrien com a assalariats i que no tenen com a autònoms. Contractar autònoms és perfectament legal, però des del COS consideren que les condicions dels serveis que presten aquests treballadors i la seva vinculació amb l'escola d'adults sobrepassen aquesta condició

«Com és possible que una professora d’una escola, que treballa en un equip, en una estructura docent i amb un pla de centre sigui considerada com a prestadora de serveis autònoma?», es pregunta el COS en un comunicat.

L'Ajuntament d'Altafulla aclareix que ha enviat tota la documentació que se li ha demanat

L'Ajuntament d'Altafulla ja ha respost les acusacions rebudes i ha aclarit que «ha facilitat a Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya tota la documentació de l’Escola Municipal d’Adults que ha estat requerida des de gener de 2015 fins a l’actualitat».

El consistori reconeix que les persones que hi treballen tenen «un contracte de prestació de serveis per treballadors per compte propi i empreses, i que va en funció de la demanda de matèries que sol·licita la ciutadania, i que aquests mateixos presten a altres administracions i empreses privades», com qualsevol altre servei contractat per l'Ajuntament.

Finalment, tot i que diuen que acataran la resolució que dicti Inspecció de Treball, confirmen que «no s’ha rebut cap queixa ni a l’Ajuntament d’Altafulla ni al Comitè d’Empresa de cap persona i/o empresa que presta aquests serveis de formació a l’Escola Municipal d’Adults».

També et pot interessar