Pla general de les instal·lacions del centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar

Una dotzena d'agressions a treballadors de la presó de Mas d'Enric el primer semestre del 2020

El CSIF denuncia 12 agressions, una menys que el 2019

Les agressions a treballadors de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, han arribat a la dotzena en els sis primers mesos del 2020, segons ha denunciat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). Si el primer semestre del 2019 hi va haver 13 agressions per part d'interns a treballadors, enguany n'hi ha hagut 12, el que suposa una reducció del 7,69%.

D'aquesta dotzena d'agressions a funcionaris de la presó tarragonina de Mas d'Enric, 4 van ser agressions greus, mentre que les 8 restants van ser lleus. Tot i que caldrà veure l'evolució de les xifres fins a finals d'any, des de CSIF que «les estadístiques no conviden a l'optimisme» i que «en els últims anys l'increment d'agressions estan arribant a uns límits preocupants».

Més de 150 agressions a les presons catalanes

El sindicat CSIF denuncia que als centres catalans s'han registrat fins a 154 agressions a treballadors, un lleuger descens tenint en compte que els sis primers mesos el 2019 en van ser 158. La llista està encapçalada pel centre penitenciari Brians 1, amb 60 agressions registrades, mentre que el segon lloc a la llista l'ocupa Brians 2. A causa d'aquestes 154 agressions a funcionaris de les presons catalans, 25 treballadors han hagut de necessitar la baixa mèdica, estant fins a 528 dies sense poder treballar. 

Un intern propina diversos cops de puny contra un funcionari

Una de les darreres agressions denunciades per CSIF que han tingut lloc a les instal·lacions de la presó de Mas d'Enric va ser el passat mes de maig, quan un intern va propinar diversos i «salvatges» cops de puny contra un dels funcionaris. L'agressió es va produir després que l'intern agressor i un altre iniciessin una baralla amb cops de crossa inclosos. Quan els funcionaris van intervenir i van intentar reduir l'agressor, aquest va començar a agredir-los, provocant forts traumatismes a un dels treballadors. De fet, el sindicat ja va denunciar que l'intern en qüestió ja havia protagonitzat més episodis d'agressions semblants.