Camió del detingut a l'AP-7

Un camioner detingut a l'AP-7 per conduir multiplicant per 16 la taxa d'alcoholèmia

L'home, que va donar 2,46 mg/l, va estar a punt de provocar un accident múltiple, però un mosso ho va impedir pujant al camió

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts a la tarda un camioner que circulava begut per l'autopista AP-7, des de Tarragona en direcció a Barcelona, amb una taxa d'alcoholèmia de 2,46mg/l, més de 16 vegades la permesa, una de les taxes més altes registrades en els darrers anys. Segons fonts policials, l'home, de 30 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de Vera (Almeria), va quedar detingut com a suposat autor dels delictes de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol i per negar-se a fer les proves d’alcoholèmia.

Condueix fent ziga-zagues des de Torredembarra 

Els mossos van rebre diverses trucades de conductors que alertaven d'un camió articulat circulant per l’autopista, a l'altura de Torredembarra, fent ziga-zagues. El camioner va estar a punt de provocar un accident múltiple, però un mosso va aconseguir evitar-ho pujant a la cabina i redirigint el camió fins a estacionar-lo en un lloc segur.

En rebre l'avís, una patrulla de trànsit es va adreçar al lloc i va circular en sentit Barcelona per poder interceptar el camió. Així, a l’altura de Vilafranca del Penedès, els agents van observar el camió circulant pel carril dret fent maniobres erràtiques i envaint el carril central. Els mossos van indicar el camioner que els seguís per poder aturar-se en un lloc segur. Tot i que en un principi va fer cas, al cap d’una estona el camió es va aturar al mig de l’autopista i va estar a punt de provocar un accident múltiple per encalç.

Resultat positiu alcoholèmia
L'home, que va donar 2,46 mg/l, va estar a punt de provocar un accident múltiple | Mossos d'Esquadra

 

Llavors, mentre un dels mossos va sortir corrents per senyalitzar la zona i evitar accidents, l’altre agent va pujar ràpidament a la cabina per guiar el camioner fins a la zona d’estacionament segura. El mosso va haver de rectificar en nombroses ocasions la trajectòria que portava el conductor per evitar que xoqués contra el lateral de la via.  Finalment, els mossos van poder aturar el vehicle a la sortida de Sant Sadurní – Gelida, al punt quilomètric 182. Tanmateix, quan el conductor va sortir del camió no va posar el fre de mà i un agent va haver de pujar ràpidament a la cabina camió per frenar-lo, ja que hi havia pendent descendent i podria haver perdut el control.

Una de les taxes d’alcoholèmia més altes registrades en els darrers anys

Davant dels clars símptomes que el camioner anava sota els efectes de l’alcohol, els mossos li van fer bufar a l’etilòmetre amb un resultat de 2,46 mg/l. Això representa més de 16 vegades la taxa permesa per a conductors professionals que està situada en 0,15 mg/l.

Begudes alcohòliques
Van trobar diverses begudes alcohòliques buides a l'interior del camió | Mossos d'Esquadra

 

Tot seguit, els mossos van intentar fer-li al conductor la prova d’alcoholèmia definitiva però aquest es va negar. Per aquest motiu, el van detenir per la negativa, a més dels delictes de conducció temerària i conduir sota els efectes de l’alcohol.

Els agents van immobilitzar el camió amb seguretat i van observar que a la cabina hi havia llaunes de begudes alcohòliques buides. Posteriorment, els agents van comprovar que en relació als delictes relatius al trànsit, al camioner li consten tres antecedents policials, un d’ells per conduir sota la influència de begudes alcohòliques. El detingut passarà durant les pròximes hores a disposició judicial.

Detingut un camioner a l'AP-7
El camioner passarà a disposició judicial en les pròximes hores | Mossos d'Esquadra