debat a Torredembarra

El debat de Torredembarra, centrat en l'oferta hotelera

Es va celebrar aquest divendres a Cal Maiam

Un debat amb deu candidats —en faltava un, Enric Grangel, que no va ser-hi convidat a criteri de la Junta Electoral— té tots els números de ser un autèntic guirigall. Val a dir, però, que el primer debat televisat de la història electoral de Torredembarra va ser endreçat malgrat l'allau de caps de llista. Amb Cal Maiam ple —de familiars, membres de llistes i poc públic general—, durant gairebé dues hores hi va haver confrontació d'idees sense picabaralles excessives.

Els hotels, tema estrella

El debat d'Ona la Torre i TAC12 estava dividit en dos blocs temàtics: equipaments i turisme. A la pràctica, però, els caps de llista van tocar totes les tecles que van voler i el cert és que l'oferta hotelera de Torredembarra va centrar tots dos blocs i va ser el tema estrella del vespre de divendres.

Eduard Rovira (ERC) i Vale Pino (PSC) van defugir la polèmica en tot moment i van tirar d'obra de govern per rebatre crítiques. Els dos socis van preservar en certa forma el seu paper institucional, mantenint-se molt discrets, mentre que Clara Solivellas, cap de llista del tercer partit del govern, l'ABG, va tirar d'habilitat i contundència per respondre.

Des de l'oposició actual, la veu cantant la va portar una Anna Magrinyà (JxCat) incisiva sobretot a l'inici, però a la qual li va mancar capacitat de reacció en diverses ocasions. Toni Sacristan (CUP) va exhibir capacitat comunicativa i va exercir, com al plenari, de vers lliure amb les seves propostes, mentre que l'actual cap de l'oposició, Toni Cruz (Cs), poc hàbil comunicativament, va tenir un paper correcte, amb menys agressivitat que als debats plenaris, tot i que li va costar entrar en debat.

Núria Gómez (PP) va seguir abonada a la moderació i va exposar programa, defugint també entrar en polèmiques i intentant mostrar la seva cara més seriosa. Rosa Maria Guasch (AD) no va sortir del guió que duia escrit  i, tot i que no es va adaptar al ritme i a les intervencions, va aprofitar les seves escletxes per 'disparar' a dojo propostes del seu programa. Fuxet (Torredembarra en Comú), dubitatiu, i Turrens (Podem), amb poques propostes locals, van ser els més 'outsiders' del debat i van quedar-ne força al marge per manca de concreció.

  

També et pot interessar