Els Nois de la Torre, en una imatge d'arxiu

Història castellera: els Nois de la Torre celebren el seu 45è aniversari amb una exposició fotogràfica

La mostra es podrà veure del 24 de setembre al 10 d'octubre a la Sala Lluís d'Icart

La pausa forçada del món casteller és una evidència inevitable però les emocions a peu de plaça es poden reviure sempre a través de la retina. És el cas dels Nois de la Torre que, amb motiu del seu 45è aniversari, mostren ara una exposició fotogràfica retrospectiva de la història de l’entitat. La mostra, precisament, es podrà gaudir del 24 de setembre al 10 d’octubre, a la Sala Lluís d’Icart de Torredembarra.

Allà, els visitants podran contemplar una trentena d’imatges seleccionades, acompanyades d’una dotzena de plafons informatius que repassen les efemèrides més destacades dels de la camisa blau cel, la vuitena colla en actiu més antiga de l’era castellera moderna. A més, hi haurà una mostra del vestuari casteller dels Nois, una instal·lació perquè els més petits practiquin com pujar a un castell o l’emissió de diverses actuacions de la colla, entre d’altres activitats.

El muntatge de l’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració d’un conjunt de membres de l’entitat, que han aportat les seves imatges, i es podrà visitar de dilluns a divendres de 10.00 a 17.00 hores, a través de l’accés del Pati del Castell. Dijous, divendres i dissabte la mostra restarà oberta de 17.30 a 20.30 hores, amb accés pel Camí de l’Era. L’activitat compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i el Concurs de Castells.