Imatge de la presentació de les obres del parc del carrer de Lleida a Torredembarra

Torredembarra preveu construir un escenari per a espectacles de petit format al parc del carrer de Lleida

Les obres s'iniciaran el pròxim 21 d'octubre|L'ajuntament vol convertir l'espai en un 'ùlmó verd' per al municipi

Torredembarra inicia el projecte de remodelació del parc del carrer de Lleida. Avui, 5 d'octubre, s'han presentat els plans de l'ajuntament per aquest espai, que actualment està dividit en un  aparcament  per a cotxes i una zona de terra sense ús. L'objectiu és convertir el parc en un espai més del 'pulmó verd' de Torredembarra.

Es tracta d'una mesura que ja havia estat projectada  fa temps, però que no s'havia pogut materialitzar fins ara, segons ha explicat l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Finalment, l'execució de les obres s'ha adjudicat a l'empresa Tecnología de Firme, S.A. i s'iniciaran el pròxim 21 d'octubre, amb una durada de quatre mesos, fins a finals de febrer de l'any 2021.

Un escenari per actes de petit format

Es tracta d'una iniciativa per incentivar l'ús de les  zones verdes per part dels veïns de  Torredembarra, on s'ubicaran diversos equipaments, com  jocs infantils de petit i gran format, una pista de petanca, un espai de socialització d'animals i un  escenari, entre altres.

Aquest escenari constarà d'una plataforma i unes graderies, on es podran celebrar espectacles i actes públics de petit format, siguin organitzats per l'ajuntament o per les diferents entitats públiques de Torredembarra.

«Volem incentivar la vida saludable a través de les zones verdes del municipi», ha declarat el regidor de Via Pública i Manteniment de Torredembarra,  Raúl García, que ha detallat que per fomentar aquests valors, s'instal·larà una zona de gimnàstica per a persones grans i adultes. Es disposarà també d'un itinerari accessible per recórrer tots els espais del parc.

Vegetació autòctona

Les obres del parc del carrer de Lleida han estat adjudicades per un pressupost total de  322.924,80 euros, que han estat finançats gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona, d'uns 147.000 euros. La resta de l'import serà sufragat per l'Ajuntament de Torredembarra, a través d'un procés d'endeutament públic.


Un dels aspectes que ha recalcat Rovira, és que el nou parc comptarà amb una nova vegetació, que constarà exclusivament d'espècies autòctones de la zona, mediterrànies, com pot ser llentiscle, ginesta o baladre. També hi haurà gran presència de plantes aromàtiques, típiques del Mediterrani i el Baix Gaià, com romaní, espígol, fonoll, farigola  o menta, entre altres.


Tota aquesta vegetació no complirà només una funció estètica o decorativa, sinó que l'ajuntament pretén que desenvolupi un paper educatiu, a través de la  instal·lació  de  panells informatius amb el nom de cada planta, explicacions i curiositats, perquè els més petits aprenguin, a l'hora que es diverteixen, sobre les  espècies autòctones  de Torredembarra i el Mediterrani.