torredembarra

El cas Torredembarra engega el seu camí als jutjats amb el judici de la peça de les guinguetes

Aquest dijous, 9 de gener, l'exalcalde torrenc Daniel Masagué i l'exregidor Pere Font, seran jutjats per l'adjudicació de les guinguetes de la platja a un polític de CDC

El cas Torredembarra fa un nou pas endavant en el seu periple judicial.  L'escàndol més gran de presumpta corrupció política, que va acabar amb tot un govern municipal i va suposar l'inici del famós cas 3% de CiU, viurà, aquest dijous, 9 de gener, un nou episodi: la peça número 4, la de les guinguetes, arriba a judici. Daniel Masagué, exalcalde torrenc, i Pere Font, exregidor de La Torre, hauran de fer front a un seguit d'acusacions sobre adjudicacions, presumptament a dit, d'unes guinguetes a qui era el cap local de Convergència a Torredembarra, Gerard Montserrat.

Les concessions s'haurien dut a terme entre els anys 2011 i 2013. Es tracta de la primera peça del cas que arriba a judici 5 anys i mig després i el judici està previst que acabi el mateix divendres 10. El cas Torredembarra, investigat pel jutjat número 1 del partit judicial del Vendrell, està format per 8 peces.

Comissions i alteració d'oposicions

La peça número 1, la dels lloguers, fa referència al lloguer de dos locals per part del consistori torrenc: un situat a Clarà i l'altre al polígon de les Roques Planes. En aquesta peça, que el passat mes d'octubre es va ajornar de nou fins al 15 d'abril d'enguany, Masagué es juga quatre anys i mig de presó i seran jutjats, entre altres, el seu soci del govern, l'antic regidor del PP, José Oviedo.

Les investigacions de la peça número 2, que va quedar parcialment arxivada, fan referència a  l'alteració en unes oposicions en què, pel que semblava, s'afavoria un candidat per sobre de la resta pel que fa, per exemple, a la plaça d'inspector local. La presumpta alteració de l'oposició va quedar arxivada, com hem avançat, però es va mantenir la instrucció en relació amb les acusacions de suborns. 

Les peces 5, 7 (on s'inclou la 3) i 9 que investiga el pagament de comissions a Masagué a canvi d'adjudicacions irregulars a diferents empreses. La peça 6, Efial, on es tractaria d'investigar l'entramat de blanqueig entorn de les contractacions a aquesta consultora. La peça 8 encara es manté sota secret de sumari. 

Així doncs,  la sacsejada que va suposar la irrupció de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Torredembarra el 26 de juny de 2014 farà un pas endavant  i, ben aviat, es començaran a conèixer les resolucions judicials que dictaminaran que hi ha de veritat, i que de mentida, en l'escàndol de presumpta corrupció més important dels darrers anys a les comarques de Tarragona.