Molinera veu «difícil» una llista unitària independentista a Altafulla

López-Bofill va proposar-la fa uns dies, en la presentació pública de Junts per Altafulla

Si la possibilitat de veure llistes independentistes unitàries a les eleccions municipals arreu de Catalunya ja és molt minsa, a Altafulla també sembla molt poc probable, malgrat els esfoços de l'electe cap de llista de Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill. Fa tot just uns dies, en la presentació de la candidatura postconvergent a l'era del Senyor, el prestigiós jurista i alcaldable de Junts per Altafulla emplaçava l'EINA a negociar una candidatura conjunta.

«Podem negociar-ho tot, fins i tot qui en serà el cap de llista», expressava López Bofill  davant dels mitjans, oferint, doncs, no ser l'alcaldable a canvi de presentar una llista unitària. El cap de files postconvergent anunciava que al llarg de la setmana anterior miraria d'establir els primers contactes amb l'EINA. Segons ha pogut saber BaixGaiàDiari.cat, es va produir un intercanvi de missatges i serà aquesta setmana quan hi haurà una reunió entre les dues formacions.

Molinera creu que la llista unitària «no és l'instrument més útil per acabar amb el govern d'Alternativa»

Junts per Altafulla i l'EINA s'asseuran a la taula. La qüestió, però, és si hi ha marge real per una possible candidatura conjunta, que sembla força complicada a jutjar per la posició del cap de llista dels republicans, Jordi Molinera. «Ens asseurem a parlar amb Junts per Altafulla, hi anirem per veure i escoltar quina proposta ens fan», avisa Molinera en declaracions a aquest mitjà.

L'EINA està «disposada a trobar punts d'acord en algunes qüestions», però veu «difícil» una llista unitària entre les dues formacions. «Creiem que no és l'instrument més útil per acabar amb el govern municipal actual», explica Molinera, que recorda que «el PDECat està al govern de l'Ajuntament d'Altafulla amb Alternativa i tenim moltes diferències amb el seu projecte», un element clau de l'EINA alhora de justificar la impossibilitat d'una coalició amb Junts per Altafulla, la marca electoral del PDECat.

Molinera ha volgut recordar «la força d'ERC o l'EINA a Altafulla». «Vam ser segona força a les eleccions municipals de 2015, amb gairebé el doble de vots que CiU, i els hem guanyat en totes les eleccions del darrer cicle: tant municipals, com autonòmiques, generals o europees», ha recordat el cap de llista de l'EINA. Amb tot, caldrà estar alerta de la trobada que es produeixi en els pròxims dies.

També et pot interessar