Eduard Rovira

Torredembarra: un govern només d'ERC, o un pacte amb el PSC?

Les converses per un possible acord no es produiran fins la setmana vinent

L'escenari inesperat d'una majoria absoluta per ERC a Torredembarra ha agafat amb el pas canviat fins i tot els mateixos protagonistes d'aquest èxit electoral. Els republicans rebien diumenge els espectaculars resultats obtinguts —2.494 vots i 9 regidors— amb més incredulitat que no pas eufòria. «No ens imaginàvem aquests resultats, no contemplàvem gens aquest escenari», deia diumenge a la nit, encara en 'shock', l'alcalde i candidat d'ERC, Eduard Rovira

La ressaca dels resultats va donar pas a un dilluns de descans després de la campanya. La primera reunió de l'equip d'ERC es va produir aquest dimarts, 28 de juny, sense que es produís cap presa de decisions importants.

Un govern d'ERC en solitari o un acord de tretze amb el PSC

Falten més de dues setmanes per la constitució del nou Ajuntament, que es farà el dissabte, 15 de juny. Amb nou edils, els republicans tenen garantit un govern de majoria al saló de plens, però el cert és que hi ha una altra possibilitat que sona amb força a les files d'ERC: la de renovar l'acord de govern que els darrers quatre anys s'ha mantingut amb el PSC de Vale Pino, que ha doblat vots i ha crescut un regidor, atesa la comoditat i la bona entesa entre les dues formacions.

Governar en solitari amb nou regidors o fer-ho amb tretze sobre disset, amb un acord amplíssim amb el PSC  —si els socialistes, és clar, vulguessin—, són les dues opcions que Eduard Rovira té ara sobre la taula. Caldrà, però, esperar uns dies per veure quin camí tria. El full de ruta d'ERC no preveu passar, aquesta setmana, de l'«anàlisi i la reflexió» de les possibilitats, segons apunten fonts republicanes.

Es dona la circumstància, a més, que el candidat del PSC, Vale Pino, es troba fora de Torredembarra fins a finals de setmana i per tant les converses que es puguin mantenir no es produiran fins la setmana vinent. Hores d'ara, doncs, la fórmula de govern de l'Ajuntament de Torredembarra 2019-2023 està en 'stand by' a l'espera que ERC decideixi la seva opció preferent.

També et pot interessar