Toni Cruz

Nou cop a Ciutadans: El portaveu del grup municipal a Torredembarra, Toni Cruz, abandona el partit

Ha agafat el mateix camí que Patricia de Miguel (Cs Cambrils) o els cinc regidors de Cs Vila-seca

Ciutadans està vivint unes setmanes convulses. Els durs cops electorals a Catalunya i Madrid estan convertint en un solar el partit, on molts dels seus integrants estan trencant el seu carnet del partit taronja. La formació presidida per Inés Arrimadas, només en aquest mes de maig, ja havia perdut sis integrants a les comarques de Tarragona i, ara, segons avança 'La República Checa', se suma a la llista Toni Cruz, fins ara portaveu de Ciutadans a Torredembarra.

La fugida de Ciutadans  s'està efectuant en comptagotes, però no hi ha forma d'aturar-la. Segons el citat mitjà, Cruz deixa el partit amb el qual es presentava a les darreres eleccions al municipi del Baix Gaià per l'allunyament de Ciutadans del món municipalista, a més de discrepàncies amb membres de la junta territorial. En aquest sentit, Toni Cruz continuarà a l'Ajuntament de Torredembarra, però ara ho farà al grup dels no adscrit. 

Fugida de Ciutadans

El cas de Toni Cruz ha estat l'últim que hi ha hagut a la formació taronja a la demarcació. Abans que el polític torrenc, aquesta mateixa setmana s'anunciava l'adeu de la regidora de l'Ajuntament de Cambrils, Patricia de Miguel, perquè considera que «els interessos personals han passat a estar per sobre dels valors originals» de Ciutadans. També ha dit que el declivi del partit es deu a «la nefasta gestió dels seus actuals dirigents», que tenen «falta d'autocrítica». De Miguel ha representat el grup municipal des de 2015 i, ara, passarà a regidora no adscrita i els taronges passaran de quatre a tres representants.

Aquest mes de maig, també hi havia una desbandada de Ciutadans a Vila-seca. Els cinc regidors que havien entrat a formar part del consistori del municipi de la Costa Daurada van marxar en bloc, després de disconformitats amb l'executiva de la formació. A més, Juan Antonio Ramírez, María Belén Velasco, Concepción Dolores Insa, Sandra González i Miguel Ángel Hidalgo, que actuaran com a regidors no adscrits als plenaris, però ho faran de manera conjunta amb una única veu després de fundar la plataforma Vila-seca Som Tots.