Avis i Avies per la LLibertat arriben a la plaça del mercadal

Els Avis per la Llibertat de Reus faran dimecres una xerrada a Torredembarra

Serà a les vuit del vespre a la sala polivalent Cal Maiam

Els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus protagonitzaran aquest dimecres, 20 de novembre, una xerrada a Torredembarra. Diversos integrants d'aquest col·lectiu de la tercera edat que protesta cada a dia a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp seran  a la sala polivalent Cal Maiam, a partir de les vuit del vespre, on explicaran les bases del seu moviment.

L'origen del moviment, a Reus

El 7 de novembre de 2017 van sortir a la plaça del Mercadal un grup de setze avis per protestar per la presó dictada per a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Des d’aleshores el col·lectiu ha anat creixent i s’ha concentrat, de forma ininterrompuda, «per la llibertat dels presos polítics i exiliats». Els avis hi fan tres voltes cada dia, de dilluns a dissabte, a partir de tres quarts de dotze del migdia —no més tard perquè molts han de tenir cura dels néts. Només descansen en diumenges i festius catalans. 

Va ser a través del mòbil que un grup reduït d'avis va decidir passar a l'acció amb una iniciativa que ràpidament va quallar entre la societat  i s'hi va anar adherint gent. En aquests dos anys sumen 600 mobilitzacions amb més de 100.000 participants. Entre tots han recorregut 42.000 quilòmetres. En aquest dos anys han estat un total de 105.647 persones les que han participat en 602 mobilitzacions, fent més de 1.800 tombs.

A raó de tres tombs diaris, que representen uns 400 metres, s’han fet 42.148 quilòmetres.  «Vam dir que les faríem fins que tots, empresonats i exiliats, fossin a casa, i així ho mantindrem», manifestava fa uns dies davant dels mitjans Coia Anguera, integrant de l'equip coordinador. Aquest dimecres, doncs, el col·lectiu d'avis reusencs es traslladarà a Torredembarra per explicar com es va gestar i s'ha mantingut aquest moviment pacífic de protesta.