Isabel Bou i Ramon Ferré, signant l'acord de governabilitat.

El PSC i En Comú Podem tanquen un acord de governabilitat a Calafell

L'acord garanteix la Comissió d'Igualtat per a Isabel Bou, dels comuns

El PSC de Calafell i En Comú Podem han arribat a un acord de governabilitat per als quatre pròxims anys a l'Ajuntament de Calafell, segons han anunciat aquest dimecres al matí els socialistes. L'acord, refrendat pel cap de llista dels socialistes, Ramon Ferré, i la regidora dels comuns al consistori, Isabel Bou, ha estat aprovat per les assemblees dels dos partits, i garanteix que els comuns votaran a favor de la investidura de Ramon Ferré com a alcalde aquest dissabte 15 de juny.

Igualment, el pacte estableix alguns punts bàsics on se sustentarà la governabilitat els pròxims quatre anys. La regidora d'En Comú Podem, Isabel Bou, presidirà una comissió d'Igualtat i coordinarà les polítiques d'igualtat, atenció a la dona i als col·lectius LGTBI, treballant conjuntament amb la persona del PSC que s'encarregui de la regidoria de Qualitat de Vida. Tot i no tenir cap cartera, la regidora dels comuns podrà assistir a les juntes de govern local.

A un regidor de la majoria en la investidura

L'acord també apunta que, en casos de discrepància en alguns dels punts que es presentin al ple, «s'establiran negociacions per a consensuar la proposta definitiva». Amb aquest acord de governabilitat, Ramon Ferré es garanteix deu vots pel ple d'investidura del dissabte, i es queda a només un de la majoria. Els socialistes no descarten arribar a algun altre acord de governabilitat o pacte de govern abans del dia 15, per assegurar-se una majoria d'onze regidors, encara que sigui amb suports externs.

El PSC de Calafell va aconseguir nou regidors i un total de 3.659 vots a les eleccions municipals del 26 de maig, experimentant una forta crescuda respecte al 2015. Els resultats van deixar moltes opcions als socialistes per entendre's amb altres partits. Ferré ja va apuntar que volien parlar amb tothom, però que no descartaven governar en solitari. De moment, sembla que en lloc de repetir una entesa amb el PP i UAM, el PSC s'ha decantat cap a l'esquerra per sumar el primer acord pel nou mandat.

 

Notícies relacionades: