Ramon Ferré

El PSC i Ramon Ferré guanyen amb claredat a Calafell

Ascens fulgurant dels socialistes i caiguda important de Sumem +

El PSC ha guanyat de manera incontestable les eleccions municipals d’aquest 26 de maig del 2019 a Calafell. El partit que lidera l’actual alcalde, Ramon Ferré, ha obtingut 3.659 vots (35,6%) i nou regidors, quedant-se a dos regidors de la majoria absoluta. Els socialistes han tingut un ascens fulgurant respecte als cinc regidors del 2015 i no han tingut rival, ja que Sumem +, els hereus del PDeCAT —que havia guanyat fa quatre anys—, han patit una caiguda important, quedant-se amb dos regidors. 

El segon partit ha estat ERC, amb Carles Martín, que ha tret tres regidors, quedant per davant de Ciutadans (2), Sumem + (2), la CUP (2), el PP (1), UAM (1) i En Comú Podem (1). Queden fora Convergents, el partit de Joan Maria Triadó i Josep Parera, i Amunt Calafell, que liderava l'ex alcalde Jordi Sánchez. Tampoc obtenen representació ni Primàries ,i Izquierda en Positivo. D'aquesta manera, el ple de Calafell tindrà vuit partits aquest mandat.   

Múltiples opcions per Ramon Ferré i el PSC

Aquests resultats deixen moltes opcions al PSC de Calafell, que podrien reeditar un pacte a tres bandes amb el PP i UAM, que aquesta vegada sumaria una majoria absoluta. Per contra, la caiguda de Sumem + suposa que els partits independentistes perdin pes al consistori calafellenc, i sumin set dels 21 regidors. En Comú Podem ha aconseguit entrar per primera vegada a l'Ajuntament de Calafell, superant el 5% dels vots necessari.

D'aquesta manera, els veïns de Calafell han premiat la tasca del PSC i de Ramon Ferré, que ha governat aquests quatre anys amb un pacte amb el PP i UAM, tot i haver quedat per darrer del PDeCAT el 2015. Els socialistes han aconseguit victòries a l'Arboç, Santa Oliva, Cunit i la capital, el Vendrell.

Consulta els resultats de les eleccions municipals a Calafell.

 

També et pot interessar: