Protesta de treballadors d'EcoBP a Calafell.

Sense acord: La reunió entre l'Ajuntament de Calafell i el sindicat UGT acaba de la pitjor manera

El sindicat s'oposa a la municipalització del servei de recollida de brossa

La reunió que van mantenir aquest dimecres 10 de febrer l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, i el sindicat UGT amb motiu de la municipalització de la recollida de brossa va acabar sense acord. El sindicat volia que el consistori es comprometés per escrit a mantenir els contractes fixos indefinits dels treballadors d'EcoBP que passaran a formar part de l'empresa municipal CEMSSA.

La subrogació dels treballadors

El temor que té el sindicat és que la subrogació els comporti una pèrdua de drets laborals, tal com van expressar en una concentració de protesta feta la setmana passada. Però des de l'Ajuntament els van respondre que no calia signar cap document perquè els treballadors quedin subrogats «automàticament i en les mateixes condicions econòmiques i laborals que tenien anteriorment».

«És una exigència legal, un automatisme, que ni l'Ajuntament ni ningú pot contravenir», han explicat en un comunicat des del consistori. Aquesta negativa va encendre els ànims dels sindicalistes, que van marxar de la reunió amb retrets i acusacions. En un comunicat emès posteriorment, des de la UGT de Tarragona van llançar dures acusacions a Ramon Ferré, assegurant que volia muntar «un corralito» a CEMSSA, aplicant «a sang i foc les pitjors pràctiques patronals i caciquils».

Encreuament d'acusacions

El portaveu del sindicat, Martín de Sande, ha anat més enllà encara, assegurant que l'alcalde va «amenaçar d'acomiadar els que protesten» i acusant el batlle de tenir una actitud de «provocació». La resposta de l'Ajuntament no es va fer esperar, apuntant que la decisió de municipalitzar un servei o no «correspon exclusivament a l'Ajuntament» i no a un sindicat, i recordant que la decisió ha comptat «amb un suport amplíssim de la corporació, amb vint regidors de 21».

Des de l'Ajuntament afirmen que «les acusacions de nepotisme i tractes de favor estan fora de lloc i són molt desafortunades» i afegeixen que no cediran a «xantatges ni a peticions de col·locar el cunyat de tota mena de gent». Davant aquesta situació, des del govern local han avisat que es replantejaran «la continuïtat en el projecte comarcal EcoBP en aquells serveis diferents de la recollida de brossa que no es deixaven», que són els de tractament, transport i eliminació o deixalleria.