Protesta de treballadors d'EcoBP a Calafell.

Treballadors d'EcoBP porten les seves reivindicacions davant l'Ajuntament de Calafell

El sindicat UGT veu positiu que s'hagi fixat una reunió pel dia 10 de febrer

Una trentena de treballadors de l'empresa de recollida de residus comarcal EcoBP han fet un acte de protesta aquest dijous 28 de gener a la plaça de Catalunya de Calafell, al davant de l'Ajuntament. Convocats pel sindicat UGT, els treballadors han mostrat el seu temor que la imminent municipalització del servei els suposi una pèrdua de drets laborals.

L'Ajuntament de Calafell ja va avançar que subrogaria la trentena de treballadors de l'empresa que estan destinats al municipi, els quals passarien a formar part de l'empresa municipal CEMSSA. Però des d'UGT avisen que els treballadors estan «intranquils» davant aquest canvi i que, fins ara, no han estat informats de manera directa per l'Ajuntament.

Reunió el 10 de febrer

«No sabem què pot passar quan els treballadors passin a formar part de CEMSSA, perquè aquesta empresa no té conveni col·lectiu, amb el qual es trobaran en una situació inferior a l'actual», ha explicat Ángel Martín de Sande, d'UGT de Tarragona. De Sande precisa que els treballadors no volen ser personal laboral interí, sinó que reclamen passar a ser funcionaris.

La protesta d'avui ha estat la primera que han fet. Fa uns dies, des d'UGT no van descartar fer una aturada total del servei si l'Ajuntament no aturava el procés i es reunia amb ells. Segons De Sande, s'ha fixat una reunió amb l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, pel pròxim 10 de febrer, una cosa que ha qualificat de «positiva». Per això han paralitzat les protestes. A la reunió faran arribar les seves reivindicacions a l'alcalde, de qui esperen que els aclareixi en quina posició quedaran amb el canvi.