Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Adif anuncia expropiacions al Vendrell i l'Arboç per posar pantalles acústiques a les vies del tren

Els alcaldes dels municipis afectats s'oposen a l'actual proposta

El projecte per posar pantalles acústiques al voltant de les vies del tren en diferents municipis de les línies de Rodalies avança. El passat 14 d'agost el BOE va publicar les expropiacions de terrenys i béns que es troben afectats per aquest projecte. Són de municipis com el Vendrell, l'Arboç o Cubelles, que formen part de les fases I i II d'aquesta actuació.

Els terrenys expropiats són tant municipals com privats i es troben al voltant del perímetre de la via del tren. És on es preveu aixecar unes pantalles d'entre tres i sis metres d'altura amb l'objectiu de reduir el soroll que provoquen els combois. Municipis com Calafell o Cunit, de moment, no han estat afectats per les expropiacions.

Oposició dels municipis

Els alcaldes dels municipis afectats, un total de 36 per ara, han mostrat la seva oposició a l'actual projecte. Creuen que aixecar aquestes barreres al mig del municipi tindrà un fort impacte i un «greu perjudici» pels ciutadans. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, fins i tot havia comparat el projecte amb el del «mur de Berlín».

Els batlles demanen alternatives per minimitzar el soroll, tot i que, fins ara, no han presentat cap proposta. Adif reitera la voluntat d'escoltar el territori abans de començar cap actuació, tot i que de moment ja ha iniciat les expropiacions.