L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès rebutja l'increment de la tarifa de l'aigua proposat per Aqualia

Des de secretaria es va emetre un informe desfavorable a la modificació que volia fer l'empresa

El ple de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès d'aquest dijous 12 de desembre ha rebutjat en bloc la modificació de les tarifes del servei d'aigua potable que havia proposat l'empresa concessionària, FCC-Aqualia. L'empresa havia fet arribar una proposta el passat 4 d'octubre en la qual demanava incrementar diversos trams per cobrir unes pèrdues que Aqualia estimava en 65.141 euros anuals.

Un increment del 10%

La proposta era per augmentar la tarifa del primer tram de consum i dues de les tres quotes fixes, segons s'ha explicat des del consistori. Aquestes quotes s'havien rebaixat en un 30% el 2017. L'increment total era un 10% superior a l'actual preu. Després d'haver estudiat la documentació, des del consistori es van detectar mancances i es va demanar a l'empresa que s'aportessin més documents, cosa que Aqualia va fer.

Posteriorment, la secretària i interventora de l'Ajuntament va emetre un informe desfavorable a la proposta de l'empresa d'aigua. En aquest informe es destacaven «discrepàncies en l'aplicació de despeses al servei, la imputació al servei del fons social per a la pobresa energètica (que al conveni consta que és a fons perdut) i la diferenciació en el càlcul de les amortitzacions», segons el consistori.

Tots els partits rebutgen el canvi de tarifes

Per això, des del govern local apunten que no s'ha acceptat aquest augment de tarifes «per les discrepàncies en els càlculs de l'estudi» i perquè, amb les millores a la xarxa que s'han fet i es faran, «es redueixen les despeses de reparacions». Al ple extraordinari d'aquest dijous els diferents grups municipals s'han oposat al canvi de tarifes, aprovant la no modificació d'aquestes, basant-se en l'informe desfavorable de la secretaria.

També et pot interessar: