El Carnaval Xurigué de Calafell 2020 en imatges!

La manca de coordinació horària dels carnavals provoca l'enuig de l'Ajuntament de Calafell

Les rues de Segur i de la Platja van començar amb més d'una hora de retard

La suposada coordinació dels carnavals del Penedès Marítim ha saltat pels aires aquest 2020. L'Ajuntament de Calafell ha mostrat el seu enuig per l'extensa duració d'altres rues de carnaval de la comarca que van provocar que les de Segur de Calafell del divendres 21 de febrer i de Calafell Platja del dissabte comencessin amb més d'una hora de retard. «És normal que la gent marxés i que es queixi, tenen raó», ha lamentat l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Les rues de Segur i de la Platja es fan després de dues altres rues que tenen lloc a la comarca, el divendres la del Vendrell i el dissabte la de Cunit. Tot i que els últims anys s'havia aconseguit minimitzar la descoordinació, el fet que aquest any hagi augmentat molt la participació en totes les rues, ha provocat que la duració de les mateixes hagi estat més llarga. Això ha acabat afectant les dues rues calafellenques.

No descarten seguir els seus propis horaris

«Dissabte, a l'hora de sortida, només hi havia sis carrosses», explica Ferré. Després, «de mica en mica, n'anaven arribant, però no els comparsistes, no podem començar d'aquesta forma una rua que tants diners costa i que és un ganxo turístic de primer ordre», afegeix el batlle calafellenc. Per aquest motiu, Ferré ha avisat que, tot i que segueix apostant per resoldre la situació a través «del diàleg i el consens», no descarten que, «si les converses no fructifiquen», acabin posant els seus propis horaris.

De moment, l'Ajuntament de Calafell ha anunciat que obrirà un diàleg amb els consistoris del Vendrell i Cunit per buscar una millor coordinació de les rues de cara a l'any vinent. Des de fa dos anys, els diferents carnavals de la costa del Baix Penedès s'han mirat de coordinar i promocionar de forma conjunta sota el nom de 'Els Carnavals del Penedès Marítim'. Un dels aspectes que es busca és el de tenir una bona coordinació horària, cosa que, enguany, sembla que no s'ha aconseguit.