L'Ajuntament del Vendrell estudia fer la distribució d'aliments a través de 'targetes moneder'

La regidora de Serveis Socials afirma que el servei és «prioritari» i es mantindrà

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, Montserrat Martín, va assegurar al ple d'aquest dilluns 25 de novembre que la distribució d'aliments a famílies amb necessitat serà assumida pel mateix consistori un cop Càritas deixi de prestar aquest servei quan acabi el 2019. Martín va afirmar, a preguntes d'ERC-Som Poble, que aquests ajuts són una prioritat de l'actual govern, avançant que el model més probable serà «a través d'unes targetes moneder».

Pel consistori, aquest serà un model «menys estigmatitzador», i que durà a terme «una altra entitat del tercer sector, prèvia valoració de l'equip de Serveis Socials», segons Martín. La regidora ha deixat clar que «se seguiran fent els mateixos ajuts, a les mateixes famílies», sempre sota «la supervisió dels Serveis Socials» de l'Ajuntament del Vendrell. Martín va aprofitar la intervenció per agrair la tasca que Càritas ha estat fent des del 2013, esperant que puguin seguir «col·laborant en el futur en altres propostes».

 

Càritas tanca el CDA el 31 de desembre

Càritas Parroquial del Vendrell va anunciar fa dues setmanes que tancaria el Centre de Distribució d'Aliments (CDA) del carrer dels Trulls el 31 de desembre del 2019. Com a motius d'aquesta decisió, van exposar que els últims anys hi havia hagut un increment de les traves burocràtiques que comportava que cada cop fos més difícil rebre la subvenció acordada amb el consistori.

Aquesta subvenció arribava amb molt retard, amb el qual l'entitat havia d'acabar avançant els diners del lloguer del local, el cost de l'electricitat o la nòmina de dues treballadores. Tot plegat ha acabat causant un ofec econòmic que els ha portat a deixar d'oferir aquest servei, que es feia de forma conjunta amb els Serveis Socials. Havia arribat a atendre fins a 300 famílies cada mes els anys més forts de la crisi. Fins a finals d'any, el CDA seguirà obert cada dijous, però la seva activitat s'acabarà amb l'arribada del 2020.