Diversos ajuntaments del Baix Penedès fan minuts de silenci en record del 17-A

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques ha fet una convocatòria per aquest divendres

Diferents ajuntaments del Baix Penedès s'han adherit a la convocatòria de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques per fer minuts de silenci en memòria de les víctimes i ferits pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. Ajuntaments com els del Vendrell, Calafell, Cunit, la Bisbal del Penedès o Albinyana ja han anunciat a través de les xarxes socials que faran aquest acte el divendres a les dotze del migdia.

Al Vendrell, es farà un minut de silenci a la plaça Vella, davant l'Ajuntament per mostrar així la solidaritat dels veïns de la ciutat «amb les víctimes i ferits, així com els seus familiars i amics», i alhora «refermar el compromís amb la pau». En els altres municipis, la convocatòria ha estat per fer cinc minuts de silenci, també a les dotze del migdia. A Calafell es farà també davant el consistori, a la plaça de Catalunya.

Minuts de silenci a Cunit, Albinyana i la Bisbal del Penedès

Des de l'Ajuntament de Cunit han anunciat que es faran cinc minuts de silenci davant del consistori «per tal de mostrar la solidaritat amb les víctimes i el compromís amb la pau», el mateix que ja han confirmat els ajuntaments de la Bisbal del Penedès i d'Albinyana.  En molts altres consistoris del país també s'ha anunciat que s'han adherit a la convocatòria per fer aquesta parada a les dotze del migdia, just quan a Barcelona s'estigui fent l'acte central d'homenatge a les víctimes.

A Cambrils es farà, igualment, un homenatge especial el dissabte 18, inaugurant el Memorial de la Pau a la rotonda on es va produir l'atemptat. A la població del Baix Camp es farà aquest acte el dissabte perquè quan es va produir l'atemptat eren la una de la matinada del dia 18. L'atemptat terrorista del 17 i el 18 d'agost a Barcelona i Cambrils va deixar un total de setze persones mortes, i desenes de ferits