SOSPenedès ha recollit 1.222 al·legacions contra el PDU de Sant Marçal-Cal Vies.

Alerta al Penedès: La Generalitat inclou partides per a un projecte polèmic al pressupost 2020

Es preveuen partides d'uns 50.000 euros per al Pla Director Urbanístic Sant Marçal-Cal Vies

El Penedès està en alerta, després de comprovar que la Generalitat inclou als Pressupostos del 2020 diverses despeses associades al desenvolupament del Pla Director Urbanístic (PDU) Sant Marçal-Cal Vies. Aquest projecte preveu crear un nou polígon industrial entre els municipis de l'Arboç, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca, amb una extensió de 110 hectàrees i que estaria vinculat al futur Logis Penedès.

Els comptes de la Generalitat per aquest 2020 inclouen tres partides destinades a la redacció de treballs complementaris del PDU Sant Marçal- Cal Vies, per un import total de 50.700 euros, que es divideix en tres parts gairebé iguals pels tres municipis afectats. De la mateixa manera, es preveu una despesa de 25.000 euros més per al 2021.

Enuig de SOS Penedès

Des de SOS Penedès, una plataforma ciutadana que aglutina diverses entitats del territori que s'oposen al projecte, han expressat el seu «enuig, però no sorpresa» per aquestes despeses associades amb el PDU, que afirmen que suposen «una manifesta contradicció» amb algunes declaracions fetes pel mateix Departament de Territori, en què acceptaven «una moratòria del projecte fins a la consolidació del Pla Territorial en curs».

SOS Penedès va recollir més de 1.200 al·legacions individuals al PDU Sant Marçal-Cal Vies, que es van presentar al Departament de Territori durant la fase de participació ciutadana. La plataforma, integrada per entitats com No Fem el CIM, ProVegueria Penedès, el Geven, Bosc Verd, el GEPEC o Ecologistes de Catalunya, rebutja un projecte que creu que afectarà l'entorn vinícola del Penedès i tindrà un fort impacte en un territori molt castigat per aquesta mena d'infraestructures.

Per aquest motiu, van impulsar una moció de rebuig al projecte, que va ser aprovada en diferents ajuntaments del territori, però que ha estat rebutjada al Vendrell, l'Arboç i Vilobí del Penedès. La plataforma dona suport al projecte alternatiu a la logística presentat per No Fem el CIM, que implicaria desenvolupar una Regió Agroalimentària al Penedès