L'ANC engega les primàries independentistes al Vendrell i Calafell

Es marquen com a objectiu «assegurar la majoria independentista» als dos municipis

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) es troba immersa en el procés de primàries per confeccionar llistes independentistes de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig.  Al Baix Penedès, aquestes primàries se celebren al Vendrell i Calafell. L'objectiu que tenen és «conformar una llista electoral amb opcions reals de guanyar l’alcaldia» i «assegurar una majoria independentista» als dos municipis.

Per això es fa aquest procés de primàries que està obert a tots els ciutadans. Tothom es pot inscriure a la web de Primàries Catalunya, sigui com a votant o com a candidat, tot i que per fer-ho com a candidat, primer cal haver-se inscrit com a votant. El termini per registrar-se com a votant a qualsevol municipi català es tanca el dia 1 de febrer, mentre que el de candidats es tanca el 18 de gener. La votació es farà el 2 de febrer, i a partir del dia 3 es començarà el procés participatiu per fer el programa electoral.

La votació, el 2 de febrer

Segons l'ANC, la votació del 2 de febrer es podrà fer telemàticament o presencialment, en punts de votació que es comunicaran abans del dia en qüestió. A la web es poden consultar els candidats que ja s'han registrat, tot i que de moment només n'hi ha a Barcelona. L'ANC segueix convidant als partits polítics independentistes «a sumar-se a aquesta nova modalitat de formació de les llistes electorals», per aconseguir la unitat en el bloc sobiranista, tot i que els partits, de moment, descarten aquesta via.

L'Assemblea creu que aquesta modalitat té com a característiques «l’apoderament ciutadà, la renovació democràtica i la transparència».  L'ANC del Vendrell i Calafell està informant aquests dies sobre el procés de primàries, a les parades que tenen als dos municipis, al Vendrell els divendres al matí i a Calafell, els dissabtes. L'entitat vol que el màxim de ciutadans s'involucrin en la seva proposta.