Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Montblanc acull una trobada d’Escoles Verdes de diferents comarques

L’antiga església de Sant Francesc és el punt de trobada d'aquest fòrum amb la participació de 17 centres de primària de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès

Alguns dels alumnes que estan participant en la trobada.
Alguns dels alumnes que estan participant en la trobada. | tarragonadigital

 

La vila de Montblanc és avui dimarts 11 de desembre, el punt de trobada d’un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes. Es tracta d’una reunió que compta amb la participació de 17 centres de primària de les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà, i Tarragonès.

Cada centre està representat per un o dos mestres i quatre alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 100 persones, entre mestres i alumnes, es reuneixen per tal de compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles  i, per extensió, al seu entorn més proper.

El fòrum s’ha iniciat a l’Antiga Església de Sant Francesc, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Ensenyament de la Generalitat, han donat la benvinguda als participants.

Un dels moments de la trobada.
Un dels moments de la trobada. | tarragonadigital

 

Activitats en grups per reflexionar sobre les Escoles Verdes

A continuació, es s’ha fet un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres.  Després d’esmorzar, els alumnes per una banda i els mestres per una altra, s’han distribuït en diferents grups de treball per reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre.

Per acabar, tots els grups faran un dinar a la plaça de Sant Francesc.  Finalment, s’iniciarà l’acció de la tarda on els participants visitaran i coneixeran el casc antic de Montblanc.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, es realitzarà  una campanya d’informació i sensibilització de la recollida selectiva porta a porta.