Les obres de la xarxa de subministrament d'aigua de l'Arboç.

L'Arboç vol millorar la xarxa de subministrament d'aigua

L'objectiu és reduir les pèrdues i augmentar l'eficàcia del servei

L'Arboç farà una sèrie d'actuacions per millorar el subministrament de l'aigua al municipi. Segons ha informat l'Ajuntament, l'empresa que presta aquest servei, Sorea, farà aquests treballs per tal de reduir les pèrdues d'aigua que es produeixen i posar mesures per augmentar l’eficàcia en la distribució de l’aigua. Per això, se sectoritzarà la xarxa de distribució amb vàlvules de comporta, per així poder solucionar de forma més ràpida les possibles avaries que es detectin i amb la mínima afectació

També està previst que es reforcin els hidrants actuals, per guanyar eficàcia en el cas de detectar-se un incendi. Les primeres actuacions es faran als carrers Tallat, Anselm Clavé, Mossèn Cinto Verdaguer i la rambla Gener. En aquestes vies se substituiran les canalitzacions antigues de fibrociment per canonades de fosa dúctil de major diàmetre, alhora que es posaran vàlvules de seccionament per segmentar la xarxa d'aigua. El cost total de les millores és de 340.000 euros, ja contemplats en el contracte amb l’empresa subministradora del servei.

Visita al Neoparc de Cunit

Per altra banda, la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit ofereix aquest dissabte 23 de març una visita al Parc Arqueològic de la Creueta, conegut com el Neoparc. Aquest parc recrea diversos elements del neolític amb l'objectiu de ser emprats com a eines d'aprenentatge. Hi ha dos sepulcres de fossa amb les restes òssies, estructures de combustió, menhirs i dos cercles de pedres, on es poden muntar el tipus d'habitatges que es creu que es feien servir al neolític.

El projecte educatiu ha estat ideat pel Doctor Joan Santacana i el seu equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona (UB), i passarà a ser una de les propostes didàctiques que oferirà com a taller la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit a l’alumnat de primària i secundària, així com al públic en general. La visita guiada i comentada començarà a les dotze del migdia i anirà a càrrec del mateix arqueòleg Joan Santacana. El Neoparc està situat darrere de la Biblioteca Municipal Marta Mata, al carrer de la Creueta, 17.

El Neoparc de Cunit.
El Neoparc de Cunit. | Ajuntament de Cunit

 

També et pot interessar: