Un agent de la policia de Calafell.

Arxiven les denúncies per la plaça de subinspector de la policia local de Calafell

L'Ajuntament considera que ha quedat acreditat que es va actuar «de forma correcta»

L'Ajuntament de Calafell ha informat que el jutjat número nou del Vendrell ha arxivat la denúncia per la plaça de subinspector de la policia local. Aquesta denúncia penal va ser presentada per un dels aspirants a la plaça, després de perdre el concurs-oposició que es va celebrar el 2017.

Acusava de prevaricació i tràfic d'influències els membres del tribunal d'oposició, l'aspirant que va guanyar la plaça i l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. La justícia ja havia desestimat la reclamació per la via contenciosa. Ara tampoc creu que els fets denunciats tinguin «rellevància penal» o siguin «constitutives d'infracció administrativa», segons l'acta del jutjat.

La resolució també cita la sentència del jutjat contenciós administratiu número u de Tarragona, del passat mes de maig, que es pronunciava en el mateix sentit. «Un nomenament interí i d'urgència, com era el cas, no té els mateixos requisits que si la plaça és en propietat», apunten des de l'Ajuntament.

Tancat definitivament

Com que no s'ha presentat cap recurs dins del termini establert, l'arxiu esdevindrà ferm i el cas queda tancat de forma definitiva. Des del consistori han expressat en un comunicat que amb l'arxivament «es confirma que l'Ajuntament va actuar en tot moment de forma ajustada a la llei».

Aquesta és la segona bona notícia judicial que rep l'Ajuntament de Calafell en pocs dies. A finals de novembre va tenir lloc el judici pel cas de l'enderroc de la Masia de Cal Perotet. El fiscal va acabar retirant les acusacions contra els tres investigats, l'exalcalde Jordi Sánchez, l'actual alcalde, Ramon Ferré, i un tècnic municipal.