Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

El Baix Penedès es mobilitza i recull centenars d'al·legacions contra la MAT

El Consell d'Alcaldes demana la derogació del projecte en un manifest

El Baix Penedès s'ha mobilitzat aquesta setmana per mostrar la seva oposició a la nova línia de molt alta tensió (MAT) que ha de passar per la comarca. Es tracta d'un projecte que afectaria els municipis de Masllorenç, Llorenç del Penedès, la Bisbal del Penedès, l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys. 

El període per presentar al·legacions finalitzava aquest dimecres 8 de setembre, raó per la qual els municipis afectats s'han afanyat a recollir-ne. A més de les al·legacions que podien presentar les administracions, també se'n podien recollir a títol individual.

Això és el que han fet a llocs com la Bisbal del Penedès o Sant Jaume dels Domenys. A la Bisbal, el dilluns a la tarda es van recollir prop de 300 al·legacions de ciutadans en només tres hores. A Sant Jaume dels Domenys es van habilitar punts de suports als diferents nuclis per entrar digitalment les al·legacions.

El Consell Comarcal demana la derogació del projecte

Paral·lelament, el Consell d'Alcaldes de la comarca ha redactat un manifest de rebuig unànime al projecte, demanant la seva derogació. Els batlles consideren que la proposta «perpetua un model d'una concepció centralitzadora» on el territori és «un mer tub per on passar l’energia». Els alcaldes i alcaldesses van ser presents aquest dimarts a l'acte unitari que es va fer a Reus