Joan Sans i Jaume Casañas.

El Baix Penedès troba «inacceptable» i «lamentable» l'esborrany dels pressupostos de la Generalitat

El Consell Comarcal fa una crida al partit que doni suport als comptes perquè ajudi a canviar la situació

El president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, ha definit d'«inacceptable» l'esborrany dels pressupostos de la Generalitat pel 2022. Els comptes preveuen unes inversions de 6,2 milions d'euros a la comarca, que són de les més baixes de tot el país. És una situació que es repeteix cada cop que es presenten els nous pressupostos.

«Sembla que les nostres demandes han caigut en un sac foradat i no han estat escoltades des de la Generalitat», ha lamentat Sans. El president del Consell no entén que la comarca amb més atur i amb més creixement poblacional estigui «a la cua en inversions». Un greuge que s'afegeix a la «crisi econòmica derivada de la Covid-19» i a «una desindustrialització molt preocupant».

Crida al tercer partit

«És una proposta lamentable i hem de donar una resposta que vagi més enllà dels partits», ha afegit el vicepresident, Jaume Casañas. Des del Consell comencen a perdre la fe en el Govern, i han fet una crida al partit que ha de permetre l'aprovació dels comptes. «Sigui, la CUP, sigui Podem o sigui el PSC, demanem que posin el Baix Penedès per davant de tot», ha expressat Casañas.

Des del Consell creuen que les esmenes al text són «l'última oportunitat» per canviar la situació. De moment, avui s'ha convocat d'urgència el Consell d'Alcaldes i no es descarta cap acció. «Si hem d'anar a protestar al Parlament el dia de la votació del pressupost, ho farem», ha avançat Casañas.

Davant les crítiques de no oferir propostes perquè el Govern faci inversions, Sans i Casañas han repassat diferents projectes que s'han fet arribar. L'ampliació de l'Hospital del Vendrell, l'Idiada 2 o el projecte d'ocupació comarcal en són alguns. També els deu milions d'euros per començar a rescatar la C-32 que es van demanar com «un gest» a la Taula pel Baix Penedès.

Cap d'ells forma part dels comptes. Per contra, moltes de les inversions previstes ja hi eren a l'anterior pressupost, com la construcció de l'escola Teresa Godés del Montmell o l'ampliació del CAP de l'Arboç. «Aquest és l'altre tema, després s'ha de veure quin grau d'execució de les inversions hi ha», ha recordat Casañas.