El Poliesportiu de la Bisbal del Penedès.

La Bisbal del Penedès dona un mes al Club Segle XX per desocupar l'actual immoble

El consistori va declarar la nul·litat del contracte de lloguer per irregularitats en el procés

El conflicte entre l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès i l'entitat Club Segle XX segueix enquistat. Des del consistori han donat un mes perquè l'entitat desocupi l'immoble que durant els últims set anys ha estat la seva seu al Poliesportiu Municipal, després que el passat 4 d'agost el ple declarés la nul·litat del contracte de lloguer formalitzat l'any 2013. Una auditoria municipal havia conclòs que el procediment pel qual es va arrendar aquest espai a l'entitat no era correcte, ja que s'hauria d'haver fet un concurs públic.

Des del Club Segle XX van rebutjar les conclusions de l'auditoria, assegurant que l'actual govern manté una «animadversió» contra l'entitat de forma «reiterada al llarg del temps». Per això van presentar un recurs contenciós a la justícia a principis d'octubre on es demanava la suspensió de l'acta que declara la nul·litat del contracte. 

Un mes per desocupar l'immoble

Aquesta setmana, des de l'Ajuntament han recordat que, a conseqüència de la nul·litat del contracte, l'entitat «ja no disposa de títol vàlid i efectiu per mantenir la possessió» de l'immoble, ni tampoc «per seguir explotant l'activitat de restauració». Per això els han requerit que «dins el termini màxim d'un mes desocupin l’immoble».

Des del govern local asseguren que han ofert una alternativa a l'entitat «perquè puguin seguir reunint-se, així com organitzant i duent a terme les seves activitats», en un despatx del Centre Municipal de Cultura (CMC). També poden fer un «ús gratuït de la resta d'espais municipals sempre que els membres de l'entitat els necessitin per a les seves activitats».

L'Ajuntament recorda que durant aquest mandat es preveuen executar les obres de rehabilitació del poliesportiu i que, dins de la part social de l’edificació, el Club Segle XX «tindrà a la seva disposició un despatx». Des del govern asseguren que han fet aquest oferiment a l'entitat en diverses reunions mantingudes, sense haver rebut cap resposta.