La presentació del BP Fest 2019 del Vendrell.

El BP Fest omplirà de música el Vendrell el dia 4 de maig

Una quinzena de grups actuaran en diferents escenaris repartits pel centre

La segona edició del BP Fest tindrà lloc al Vendrell el dissabte 4 de maig. Es tracta de la continuació de la Mostra de Grups que durant set anys va impulsar l'Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) en diferents indrets de la comarca. L'any passat, la mostra va esdevenir en el BP Fest, un festival centralitzat al Vendrell que té l'objectiu de ser «un aparador de la música que es fa a casa nostra i fer gaudir la gent al centre de la ciutat», segons ha explicat la regidora de Cultura del Vendrell, Eva Serramià, en la presentació.

Tres escenaris al centre del Vendrell

El BP Fest està organitzat per l'AMBP conjuntament amb l'Ajuntament del Vendrell. Des de l'associació, Luis Sieiro ha explicat que aquest esdeveniment vol «treure la música al carrer, donar caliu al centre de la ciutat i promoure que es consumeixi la música del Baix Penedès. Així, durant tota la tarda hi haurà tres escenaris repartits pel centre (a la plaça Nova, a la plaça Vella i a la plaça del Tívoli), per on hi passaran una quinzena de grups, dels quals un 60% són de la comarca.

Entre els grups locals s'hi troben Sweet Margaret, Oclús, la Bellvei Band o Nerea Bassart Trio, entre d'altres. També hi ha grups d'altres punts de Catalunya, com ara les formacions Moon Vision, Allez, Cueva Mapache o Suu. Els concerts d'una hora de durada, començaran a les cinc de la tarda i s'allargaran fins a la una de la matinada. Al matí, la Banda Forània actuarà pels carrers del centre del Vendrell.

BP Fest Pro

A més dels concerts, el BP Fest inclou l'apartat 'Pro', que té lloc a l'Escola de Música Pau Casals durant el matí del dissabte. Allà s'hi faran diverses xerrades i taules rodones sobre el món de la música, així com una masterclass de baix elèctric que durà a terme el reconegut baixista Miki Santamaría, del grup Doctor Prats. La jornada també servirà per presentar la novena edició de la Guia de Grups de l'AMBP.

També et pot interessar: