Vista del litoral de Calafell.

Calafell acollirà un festival dedicat a la cultura del Pacífic el mes de juliol

El Pacific Islands Festival Europe se celebra cada any a una ciutat europea

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que el municipi acollirà l'última setmana del mes de juliol el Pacific Islands Festival Europe (PIFE), un festival que està centrat en la cultura de les illes del Pacífic. El certamen que impulsa l'Aloha Pacific Society és itinerant, i cada any es fa en una localitat europea. A Calafell, se celebrarà entre els dies 22 i 29 de juliol, gràcies a l'acord al qual han arribat els organitzadors i l'Ajuntament de Calafell.  

Festival de referència a Europa

Des del consistori creuen que un festival d'aquestes característiques pot atreure «milers de visitants» i donar un impuls encara més gran a la temporada turística, per benefici dels establiments de restauració, comerç o hostaleria. Segons apunten, el festival és «el certamen europeu de referència dels aficionats a aquesta cultura». El programa d'actes del festival inclou cerimònies i festes tradicionals, regates al mar, exhibicions, art popular, gastronomia, tallers de música i dansa o concerts de gran format, entre d'altres

Per inaugurar el festival es farà una gran desfilada en la qual hi haurà danses i rituals. Sempre seran manifestacions típiques de la cultura de les illes i arxipèlags que formen la Polinèsia, la Micronèsia i la Melanèsia. Segons han explicat els organitzadors, «el festival representa el sentiment i el treball per a mantenir viva la cultura i el folklore de cada illa, reuneix tant a persones originàries de l’oceà Pacífic com a públic europeu», ja que «molta gent viatja des de diversos llocs del món per rescatar i difondre aquestes tradicions».

Se suma al High Rock-a-billy

El Pacific Islands Festival Europe (PIFE) se sumarà així a l'oferta de festivals que ja té el municipi, entre els quals destaca el High Rock-a-billy que se celebra el mes de setembre des de fa més de deu anys. El certamen està plenament consolidat, i ja ha anunciat les dates per aquest 2019, que seran entre els dies 4 i 8 de setembre. En canvi, no hi ha notícies sobre el segon festival de música americana que es va impulsar el passat 2018 el mes de març.