Calafell es trasllada a l'Amèrica dels anys 50 durant quatre dies

Comença una nova edició del High Rock-a-billy festival, que s'allarga fins al diumenge

El final de l'estiu a Calafell és cada any sinònim de rock, cotxes d'època i cultura americana dels anys 50. El festival High Rock-a-billy arriba puntual a la seva cita en una nova edició, la divuitena ja, que comença aquest dimecres 5 de setembre amb la 'pre party' que es fa al vespre al carrer Monturiol del nucli de la Platja. Des de les 21.45 hores, a l'escenari hi actuaran bandes com Johnny Jean & the Humdingers, Kick'em Jenny & the Untameds o The Blue Ribbon Four, junt amb diversos DJ. Locals com el Déjàvu o el Coco Beach també punxaran aquesta música durant tota la nit.

Serà el preàmbul del festival de quatre dies que se celebrarà al pavelló Joan Ortoll entre el dijous 6 i el diumenge 9 de setembre. Cada vespre, els concerts començaran a les 21.45 hores, amb grups com The Doel Brothers, Mac Stevens, Art Adams, Charlie Hightone, The Delta Bombers, John Lewis & His Trio, o Roy Dee & the Spitfires. També destaca el tribut que es farà divendres al llegendari Sony Burgess, que anys enrere va tocar al festival calafellenc. 

Mercat de discs i roba dels anys 50 

No faltaran a dintre el recinte  el tradicional mercat de col·leccionistes de vinils, ni el de roba i complements d’estètica rockabilly. A l'exterior del pavelló també s'hi podran veure molts vehicles americans dels anys 50. Als concerts principals s’hi accedeix únicament amb un abonament per a tot el festival, que costa 70 euros i es pot comprar únicament a l'entrada del festival.

El High Rock-a-billy se celebra des de fa molts anys a Calafell i suposa allargar la temporada turística fins al pont de l'11 de setembre, amb molts visitants d'arreu d'Europa que venen al certamen. Els anys de més concurrència s'han venut prop de 4.000 abonaments, a més de l'empenta que suposa pel sector hoteler i del comerç del municipi. El festival es tanca el diumenge 9 amb una 'after party' també oberta a tothom al carrer Monturiol.

Una de les edicions anteriors del festival High Rock-a-billy de Calafell.
Una de les edicions anteriors del festival High Rock-a-billy de Calafell. | BP Diari