Un carrer de la platja de Calafell.

Calafell allarga la campanya del Black Friday fins als deu dies

L'Ajuntament també anuncia una nova campanya de bons pel mes de desembre

El Black Friday durarà deu dies aquest any a Calafell i la campanya passa a anomenar-se Black Days. Així s'ha anunciat des de l'Àrea de Promoció de la Ciutat, amb la voluntat d'ajudar a incrementar les vendes del comerç de proximitat. En lloc de fer-se durant un cap de setmana, enguany el Black Friday durarà del 18 al 28 de novembre.

L'altra novetat és que es fomentaran les operacions comercials a través de la plataforma electrònica Calafell a Casa. La iniciativa sorgeix d'un acord entre l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Tarragona, a partir d'una subvenció de l'Estat per a iniciatives tecnològiques.

Nous canals de comercialització

Mitjançant un sistema de codis QR els clients podran accedir a les ofertes dels establiments participants. Tot i que es mantenen les vendes presencials, la idea del consistori és anar canalitzant aquestes campanyes cap al portal electrònic del comerç local. El sistema que ara s'estrena «passarà a ser part de la forma de comprar», segons la regidora de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra.

Des de la Cambra de Comerç de Tarragona, Lluís Colet ha remarcat que iniciatives com aquesta «obren nous canals de comercialització». «Fins fa poc, el comerç local rarament usava aquestes eines, però el públic cada cop ho demana més i cal treballar-hi», ha afegit. Des de la Cambra també han defensat la seva capacitat per aconseguir ajuts europeus i estatals.

Campanya de bons abans de Nadal

L'Ajuntament de Calafell també ha informat que, després del Black Friday, es posarà en marxa una nova campanya de bons de descompte. Aquesta iniciativa ja es va impulsar l'any passat amb bona acceptació. Ara es vol repetir per a les dues setmanes anteriors a les festes de Nadal, tot i que la data concreta s'anunciarà pròximament.

La campanya de bons de descompte al comerç local s'està fent també en municipis com Cunit o el Vendrell.