Una furgoneta de la neteja viària de Calafell.

Calafell confirma que recuperarà la gestió directa del servei de neteja viària

El ple aprova dues operacions de crèdit per dur a terme la remunicipalització

L'Ajuntament de Calafell recuperarà la gestió directa del servei de neteja viària. El govern local ho va confirmar al ple d'aquest dimarts 20 d'octubre, en el qual es van aprovar dues operacions de crèdit per impulsar aquesta remunicipalització. Aquestes dues operacions, que han estat aprovades amb un ampli suport, permetran que el consistori tingui el finançament necessari per fer aquest pas.

Renovació de la maquinària i compra de la nau

El primer crèdit, d'1,3 milions d'euros, servirà per amortitzar el cost pendent de la nau que acull l'actual servei externalitzat. Des del govern local han assegurat que amb aquesta operació s'aconseguirà «un important estalvi», ja que les institucions públiques paguen menys interessos que qualsevol empresa. A més a més, segons l'Ajuntament «la nau s'amortitza dintre d'un contracte externalitzat i l'amortització queda gravada per l'IVA i el benefici industrial».

El segon crèdit, de dos milions d'euros, ha de servir per  renovar la maquinària de neteja viària, una inversió que ja es va anunciar el mes de juliol, tot i que aleshores encara no s'havia decidit si es faria la remunicipalització del servei. Aquest segon crèdit s'ha adjudicat al Banc de Sabadell, amb un interès fix del 0,3% i una devolució a deu anys, amb el primer de carència. El primer crèdit es traurà a concurs en els pròxims dies.

Any clau per a recuperar dos serveis

Des del govern ja van apuntar que el parc mòbil de la neteja viària havia arribat «al final de la seva vida útil, després d'una dècada de servei» i havia de ser substituït. El nou material s'adquirirà segons el nou disseny del servei de neteja viària. Calafell ja va avançar a principis d'aquest 2020 que s'entrava a un any decisiu per als serveis de neteja viària i de recollida de residus, ja que ambdós contractes externalitzats finalitzaven. El de la recollida de residus, adjudicat des de fa vint anys al Consell Comarcal, finalitza el 2021