Una bandera blava.

Calafell i Cunit renoven les banderes blaves de les seves platges

El Vendrell ja va anunciar que aquest any renunciava al distintiu

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adea) ha publicat el llistat de platges que aquest estiu tindran el distintiu de la bandera blava. Entre la quarantena de platges de la demarcació de Tarragona que han rebut el guardó s'hi troben les platges de Cunit i de Calafell, però no les del Vendrell, que va decidir renunciar-hi aquest any.

Dues platges de Cunit

Les platges de Llevant i Ponent de Cunit tindran de nou la bandera blava. El regidor de Platges, José Manuel Cabada, ha destacat que aquesta temporada començarà «amb les bases de prevenció i les mesures de seguretat consolidades», per demostrar «que es pot gaudir de les nostres platges amb seguretat».

Una de les novetats d'enguany és que la gent gran amb mobilitat més reduïda tindrà una zona de bany exclusiva, en la qual hi haurà elements que els facilitin refrescar-se amb seguretat, com baranes per accedir a l'aigua i una zona de seients amb ombra.

Les platges i el port de Calafell

A Calafell, les tres platges del municipi han renovat, un any més, la bandera blava, tal com també ho ha fet el port de Segur. Segons l'Ajuntament, aquest distintiu és «el símbol més recognoscible per a milions d'usuaris de platges i ports com a estàndard d’ecoqualitat turística».