Vista del litoral de Calafell.

Calafell i Cunit tindran Wi-fi gratis gràcies a una subvenció de la Unió Europea

Un total de 96 localitats catalanes han estat agraciades amb aquesta ajuda

Els municipis baixpenedesencs de Calafell i Cunit són dues de les 96 localitats catalanes que han rebut una subvenció de la Unió Europea per instal·lar Wi-fi gratuït a l'espai públic, en el marc del programa Wifi4EU que impulsa la Comissió Europea. Segons ha informat El Periódico, les aportacions que fa la UE són de 15.000 euros, per poder fer la instal·lació del cablejat sense fils d'Internet.

Aquesta és la segona convocatòria que es fa d'aquest programa, després que el passat desembre hi hagués la primera. En total s'han beneficiat d'aquestes subvencions 3.400 municipis de la comunitat europea, dels quals 510 són espanyols, i entre ells n'hi ha 96 de catalans. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha celebrat que el municipi hagi estat un dels beneficiats amb l'ajuda, afegint que això suposarà «una bona oportunitat per a millorar les comunicacions» del municipi. El mateix passarà amb Cunit.

Retard en el desplegament de la fibra òptica

Precisament, aquest dimarts 14 de maig, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) destacava en el seu índex de competitivitat econòmica anual que el Baix Penedès presenta diversos problemes en les infraestructures de la comunicació. Un dels apartats on hi ha un retard més notori és en el desplegament de la fibra òptica, ja que a finals del 2018 només s'havia cobert un 18% del territori comarcal, mentre que la mitjana catalana és del 70%. El model urbanístic del Baix Penedès, amb molts nuclis dispersos, complica aquest desplegament, segons la patronal penedesenca.

Els veïns de Costa Cunit, sense telèfon i Internet

També en l'apartat de comunicacions, aquest dimecres 15 de maig l'Ajuntament de Cunit va informar que el veïnat de la urbanització Costa Cunit fa més de 48 hores que està sense telèfon i Internet, després que un incendi afectés el cablejat d'una caixa metàl·lica d'aquest nucli el dilluns a la nit. L'empresa Telefònica havia apuntat a l'Ajuntament de Cunit que esperaven poder resoldre la incidència entre avui dijous i demà divendres.