El debat per a les municipals de Calafell s'ha fet a Disco Vip's.

Calafell celebra un debat a onze, amb l'absència del PSC

L'alcalde va excusar la seva presència a Disco Vip's per motius familiars

Calafell va celebrar aquest dilluns 20 de maig un debat de cara a les eleccions municipals d'aquest 26 de maig amb la presència d'onze de les dotze candidatures que hi concorren. Només hi va faltar el PSC, després que l'alcalde, Ramon Ferré, excusés la seva presència per motius familiars. Els socialistes no van voler que cap altre membre de la llista el substituís, tot i que estava permès. De fet, això és el que va fer a últim moment la candidatura de Primàries Calafell, ja que la seva cap de llista, Sara Viñas, estava hospitalitzada. En el seu lloc hi va prendre part el número dos, Roger Arús.

Davant una Discoteca Vip's completament plena, el debat que van impulsar els mitjans Info Calafell i Canal Calafell va permetre sentir les propostes dels diferents candidats, en un to que va ser majoritàriament respectuós. Tot i la dificultat de vehicular una debat a onze, els organitzadors van ser capaços d'imprimir ritme a les intervencions, que van començar amb una presentació dels candidats i una breu exposició dels programes electorals, que en molts casos va ser més aviat una declaració d'intencions.

González i Triadó defensen l'obra de govern

Després de referir-se cadascun d'ells a allò que creuen que es podria millorar més de Calafell, l'última part va ser el debat cru i pelat, on els candidats van entrar en el cos a cos. Sense Ramon Ferré, la defensa de l'obra de l'últim govern va recaure sobre les espatlles de Maite González (PP) i Joan Maria Triadó (Convergents), ja que el seu anterior partit —la UAM— ha format part de l'últim govern. Triadó va defensar la tasca dels cossos policials, però va proposar recuperar la gestió municipal de la neteja viària i la recollida de residus. González va recordar la tasca feta en l'àmbit turístic i la baixada d'aturats que hi ha hagut els últims anys.

Diversos dels candidats, al debat de Calafell 2019.
Diversos dels candidats, al debat de Calafell 2019. | BP Diari

 

Curiosament, les circumstàncies van fer que un candidat que es presenta amb un partit que no té representació al consistori (Convergents) defensés la tasca del govern, mentre que una candidata que forma part d'una formació que ha governat els últims quatre anys —Noèlia Sánchez, de l'UAM— carregués contra aquest mateix govern on hi ha hagut el seu partit. Des de Sumem+, Sandra Suárez va criticar PSC, PP i UAM per ser, segons ella, un govern que «no ha mostrat proximitat ni s'ha obert a la participació», també va carregar contra Triadó (un ex de CiU), dient que alguns «des del 82 que estan apoltronats» al consistori.

El model econòmic i el turisme

José Manuel Tejedor (Ciutadans), per la seva banda, va donar un «suspens» a l'equip de govern i va resumir algunes de les seves propostes per impulsar el comerç i el turisme, així com per eliminar la nova zona taronja. Carles Martin (ERC) es va presentar com el representant de «la nova ERC», alhora que enumerava propostes com ara fer una escola d'hostaleria, un hotel d'entitats o millorar el servei de bus urbà. Kilian Fuertes, de la CUP, va ser un dels pocs candidats que va voler marcar una línia diferent en l'àmbit econòmic, no centrant-ho tot en el model turístic i residencial de les últimes dècades, per virar cap a un creixement més sostenible.

Dels nous candidats, Jordi Sánchez (Amunt Calafell) va insistir en el fet que és necessari «saber cap a on ha d'anar Calafell, per poder treballar en aquesta direcció». En aquest sentit, es va mostrar partidari de buscar un turisme més pròxim «al model de Cambrils i Sitges» que no pas el de Salou o Lloret. Des de Podem, Isabel Bou, amb problemes d'afonia, va posar èmfasi en les propostes de caràcter social de la formació, mentre que Albert Martínez (Izquierda en Positivo) criticava la indefinició de l'actual govern i els problemes d'inseguretat. Roger Arús, de Primàries, va preguntar què passava amb la policia local «que hi ha tantes baixes» i es va mostrar d'acord amb la CUP amb les seves propostes econòmiques.  

El debat va comptar amb 11 de les 12 candidatures de Calafell.
El debat va comptar amb 11 de les 12 candidatures de Calafell. | BP Diari

 

També et pot interessar: