Imatge dels efectius de la Policia Local de Calafell i els Bombers traslladant la dona ferida a la Talaia

Calafell demana extremar la precaució a les sortides a la natura després dels últims accidents

Recentment s'ha hagut de mobilitzar l'helicòpter dels Bombers en dues ocasions

Des de l'Ajuntament de Calafell han fet una crida a la ciutadania perquè s'extremi la precaució a les sortides a la muntanya, després que els últims dies hi hagi hagut alguns accidents al municipi. Tot i que no han estat incidents greus, sí que ha calgut mobilitzar els serveis mèdics —inclòs helicòpters— per rescatar els excursionistes accidentats.

Dos accidents en quatre dies

El primer accident va tenir lloc el dimecres 31 de març, quan una dona va resultar ferida a la zona de la Talaia. Els Bombers van haver d'activar l'helicòpter i els efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) per rescatar l'excursionista ferida i traslladar-la fins a una zona plana, on hi havia una ambulància del SEM.

Només quatre dies després, el diumenge 4 d'abril, es van haver de tornar a activar els serveis d'emergència per rescatar una persona gran que s'havia accidentat a la zona de la Cova Foradada. La persona tampoc presentava ferides de gravetat, tot i que no podia desplaçar-se per si mateixa.

Recomanacions per a les sortides

Davant aquestes situacions, des del consistori calafellenc han fet diverses recomanacions per quan se surti a caminar per les zones naturals del municipi, una activitat que s'incrementa molt amb l'arribada del bon temps. Així, recorden que és necessari portar un bon equipament, amb un calçat de muntanya, i tenir una condició física adequada a l'activitat que es vulgui fer. Cal hidratar-se i menjar sovint, i dur el telèfon mòbil a sobre, ja que pot ajudar a geolocalitzar la persona.

També cal informar-se de manera prèvia de les condicions meteorològiques i de la seva possible evolució, i respectar sempre les senyalitzacions de perill. A més de ser respectuosos amb la flora i la fauna, des de l'Ajuntament també demanen no apropar-se a animals desconeguts.