Imatge d'arxiu de la Festa Major de Calafell.

Calafell recupera les festes majors, amb un format adaptat a la pandèmia

També tornen les Nits al Castell i el Festival de Música del Baix Penedès

L'Ajuntament de Calafell va ser dels primers que el passat 2020 va anunciar la cancel·lació de les seves festes majors pel coronavirus. Enguany, amb una situació sanitària que evoluciona favorablement, el consistori preveu un estiu molt diferent. Per això, ja s'ha confirmat que aquest 2021 tornaran les festes majors del municipi.

Des del consistori han avançat que seran unes celebracions limitades i adequades a les restriccions que encara hi ha vigents. Tant la festa de Sant Pere, a la Platja, com la de la Santa Creu, del Poble, preveuen actes de petit format o en espais amplis. S'està preparant una programació amb grups locals de cultura popular i actes organitzats pels Esgangalats.

Activitats estàtiques

Seran activitats estàtiques i amb el públic assegut. Això farà que el ball de revetlla es canviï pel concert que el precedeix, o que es faci un espectacle pirotècnic amb 'mappings' al Castell. La regidora de Cultura, Mònica Trepat, ha afirmat que la programació es podrà ampliar «si la situació millora i les restriccions es relaxen».

Pel que fa a la festa de Sant Miquel, al setembre, la regidora ha deixat la porta oberta a què pugui ser «més semblant a les d’abans». Tot dependrà de com avanci la vacunació i la pandèmia a l'estiu. El que també tornarà aquest estiu seran els cicles de les Nits al Castell i del Festival de Música del Baix Penedès.