Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Estat actual de l'interior de l'antiga discoteca Louie Vega de Calafell.

Calafell recuperarà l'antiga discoteca Louie Vega per fer-hi un centre d'interpretació del món iber

El singular edifici, que va tancar les seves portes el 2012, presenta un estat de degradació important

L'antiga discoteca Louie Vega de Calafell tindrà nova vida. L'Ajuntament ha anunciat aquest dilluns 12 d'abril que ha comprat l'edifici i els terrenys del voltant amb l'objectiu de donar-los una nova vida. El consistori ha arribat a un acord amb els propietaris i les entitats bancàries per fer la compra per un cost de 890.000 euros.

La idea de l'equip de govern és reconvertir l'edifici en un centre d'interpretació del món iber, aprofitant que es troba a tocar de la Ciutadella Ibèrica. Des del consistori asseguren que, tot i la degradació evident que ha patit la discoteca els últims anys, l'estructura està ben conservada, amb la qual cosa podrà ser aprofitada de nou.
 

Tancada des del 2012

La discoteca Louie Vega va ser un dels locals d'oci nocturn més destacats de la demarcació durant molts anys. La discoteca es va inaugurar el 1988 i era obra de l'arquitecte Alfred Arribas. Es tractava d'un edifici molt singular, amb diferents nivells a l'interior i un ampli jardí, amb piscina i cascada, a l'exterior. Un dels seus elements més recordats era l'avioneta encastada a la seva façana, que era una referència directa al seu nom.

La singularitat de l'edifici va fer que fos catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), però a principis de la segona dècada del segle XXI va començar a notar els efectes de la crisi econòmica, tancant definitivament el 2012. Des d'aleshores, el seu deteriorament havia estat constant, com en deixa constància aquest reportatge que TarragonaDigital va fer ara fa un any

Decau el projecte per fer pisos

L'acord actual salva aquest important patrimoni calafellenc i, de passada, evita que s'hi construeixin pisos. Tal com apunten des del govern, els terrenys eren urbanitzables i comptaven «amb un sostre edificable de 20.000 metres quadrats, en els quals es preveia fer més de 100 habitatges i una zona comercial». Amb la compra de l'Ajuntament, tot això queda descartat i es faran equipaments en una zona estratègicament important, ja que està al mig dels tres nuclis del municipi.

Ramon Ferré, alcalde del municipi, creu que aquesta és «una oportunitat històrica, ja que es tracta d'una zona amb una ubicació privilegiada» i l'adquisició es fa «a un preu més que interessant, que podem assumir sense endeutar-nos, simplement passant el rasclet per sobrants de partides del pressupost municipal». Està previst que al ple municipal d'aquest dijous es faci una modificació pressupostària en aquest sentit.

La part exterior de la discoteca, on hi ha l'avioneta encastada.
L'avioneta que dona el nom a la discoteca es troba a la part exterior. | Àngel Ullate