Un operari municipal, actuant en una connexió il·legal d'aigua a Segur de Calafell.

Calafell comença a tallar l'aigua punxada dels ocupes «conflictius»

El consistori actua contra les ocupacions «que no tenen res a veure amb la necessitat»

L'Ajuntament de Calafell ha començat aquest dimecres 9 d'octubre l'ofensiva contra les ocupacions «conflictives» o «incíviques» d'habitatges, que es va anunciar el passat mes d'agost. Aquesta ofensiva consisteix a deixar sense aigua aquests habitatges, anul·lant les connexions il·legals a la xarxa d'aigües i tapant-les amb formigó per evitar que es puguin tornar a fer. L'acció ha començat a primera hora del matí d'aquest dimecres i s'està fent en diversos carrers de Segur.

Durant el mes de setembre, la policia local, els Serveis Socials i la companyia d'aigua van estar treballant en l'elaboració d'un document on es fixaven les ocupacions que hi ha al municipi i es classificaven segons la tipologia. Així, l'Ajuntament actuarà només en aquelles ocupacions «que res tenen a veure amb la necessitat», si no que estan «caracteritzades per la cara dura». Per això es prioritzen els casos que suposen un conflicte veïnal o aquelles ocupacions que el consistori considera «vacacionals», ja que es fan només en caps de setmana.

 

Tallar l'aigua per acabar amb altres problemes relacionats

Tallar l'aigua és l'única mesura que pot emprendre de manera directa el consistori, ja que la seva gestió és municipal. Deixant sense aigua aquests habitatges, l'Ajuntament de Calafell espera que també s'ataquin altres problemes d'incivisme que van relacionats, com ara la tinença incorrecta d'animals, la brutícia o el cultiu de marihuana. Per contra, no s'actuarà en habitatges que estiguin ocupats per persones o famílies amb necessitats, i que estiguin tutelats pels Serveis Socials.

En una entrevista a Tarragona Digital, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, va assegurar que el consistori actuarà «allà on hi ha més conflictes», i que ho farà «de manera contundent i sense complexos». En total es preveu que s'actuï en prop de 300 habitatges del municipi. Després que l'Ajuntament de Calafell anunciés aquesta mesura el passat mes d'agost, l'Ajuntament de Cunit va sumar-se a la iniciativa, apuntant que també la duria a terme al seu municipi.