La part posterior del nou centre sanitari del Botafoc.

El Vendrell estrena, a la fi, el nou centre de salut del Botafoc

Amb una inversió de 5,2 milions d'euros, centralitzarà diversos serveis de l'ABS del Vendrell

Ha calgut esperar molt, però finalment, aquest pròxim dilluns 15 de juny ja entrarà en funcionament el nou centre sanitari del Botafoc, al Vendrell. Aquest esperat equipament ha patit nombrosos retards des que abans de les eleccions municipals del 2011, l’aleshores alcalde Benet Jané en posés la primera pedra. A partir de dilluns, diferents serveis, com ara l'atenció pediàtrica, ja es faran en aquest centre.

 

Anys d'entrebancs i retards

La crisi econòmica va aturar el projecte durant cinc anys, que no es va reprendre fins a principis del 2017. S’anunciava aleshores un calendari d’obres d’un any i mig que permetria que el CAP fos una realitat a la segona meitat del 2018. Res més lluny de la realitat. Diferents problemes amb la tramitació dels permisos van endarrerir un any l’inici de les obres, fins que van poder començar el gener del 2018.

La Xarxa Santa Tecla anunciava el passat novembre que el CAP seria una realitat durant la primavera d’aquest 2020, tot i que al final l’obertura es farà el 15 de juny. Ha calgut una inversió de 5,2 milions d’euros per enllestir un equipament que ha de permetre ampliar l’atenció primària al municipi.

Una de les sales d'hemodiàlisi del centre de salut del Botafoc.
El nou centre de salut del Botafoc té una unitat d'hemodiàlisi. | Àngel Ullate

El nou centre de salut centralitzarà diferents serveis de l’ABS del Vendrell, com els de pediatria comunitària, especialitats pediàtriques, infermeria obstètrico-ginecològica, odontologia i la consulta de salut mental i psicologia infantojuvenil, que deixaran d'oferir-se al CAP del carrer Transversal. També ha d'incorporar una unitat d’hemodiàlisi a la planta baixa, per bé que començarà a donar servei passat l'estiu.

Dues plantes sense barreres arquitectòniques

Aquest divendres 12 de juny, el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descàrrega, ha fet una visita al nou centre acompanyat de les autoritats locals i sanitàries, com el gerent de la Xarxa Santa Tecla, Josep Maria Adserà. Amb una superfície de 2.000 metres quadrats el CAP té dues plantes sense barreres arquitectòniques. Compta amb divuit consultes, tres boxs d'extraccions i una aula d'educació sanitària.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que aquest era «un molt bon dia tenint en compte els dies duríssims que s'han passat, especialment els professionals de la salut». Martínez ha remarcat que amb aquest centre, el Vendrell «fa un salt endavant» per atendre millor la seva població.