Carles Martín serà el candidat d'ERC a l'alcaldia de Calafell

Els republicans presenten una llista completament renovada

L'Assemblea de militants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Calafell ha escollit aquest dijous 27 de desembre el seu cap de llista per a les eleccions municipals del mes de maig del 2019. Finalment, Carles Martín serà l'alcaldable republicà a la segona població més gran del Baix Penedès. Tot i que fa uns mesos s'especulava amb la possibilitat que el candidat fos una dona, finalment la candidatura de Martín ha estat l'escollida per la militància.

A més a més, ERC també ha presentat  els següents cinc noms de la llista, que aniran per Elena Zapater, Òscar Albaiceta, Cristina Mejías, Joan Rovira i Sara Viñas. Carles Martín ha assegurat que la d’Esquerra «és l’única candidatura capaç de ser el motor de canvi necessari perquè Calafell es converteixi en una ciutat republicana, lluny dels valors que representa l’actual govern, que ja està esgotat i sense idees».

Joan Soler i Jacob Balaguer no seguiran

Martín ha apuntat algunes de les línies bàsiques de la formació, com són «la transparència, la participació, la sostenibilitat, la coherència, el feminisme i la inclusió de tots els sectors del municipi». Per això ha afirmat que la candidatura complirà amb una paritat estricta, alternant homes i dones en les diverses posicions de la llista. Martín també ha apuntat que la seva serà «una candidatura inclusiva» i que vol fer «política participativa pensant, sobretot, en les persones». El candidat ha mostrat el seu agraïment als dos regidors actuals, Joan Soler i Jacob Balaguer, que no seguiran.

D'aquesta manera, ERC de Calafell tanca uns mesos convulsos, en els quals les baralles entre els diferents bàndols han obligat a intervenir a una gestora, que és la que ha pilotat el procés per triar el cap de llista. El mateix Jacob Balaguer, número dos el 2015, va admetre fa unes setmanes que el partit es trobava immers en «un bon sidral». El fet que l'exregidor de Ciutadans Jesús Benedicto es fes militant del partit durant uns dies no va ajudar a calmar la situació. Ara, però, sembla que ERC ja té encarrilada la candidatura per afrontar els comicis locals.