Imatge d'un professional sanitari fent una prova PCR a una dona durant el cribratge massiu a Bonavista

Els casos de coronavirus cauen a nivells del passat mes d'agost al Baix Penedès

La taxa de positivitat baixa del 2% i el risc de rebrot cau fins als 42 punts

Bones perspectives les que mostren els indicadors de coronavirus al Baix Penedès i, en general, a tot el territori català. L'increment notable del ritme de vacunació combinat amb l'arribada del bon temps ha reduït de forma dràstica la incidència del virus durant les últimes setmanes.

Tant és així que, aquest dilluns 17 de maig, el Baix Penedès marca el seu risc de rebrot més baix dels últims nou mesos i se situa en 42 punts, fregant el risc baix. Per posar-ho en perspectiva, la comarca no marcava un risc de rebrot tan baix des del 6 d'agost de l'any passat.

Incidència en descens, vacunes a l'alça

Durant l'última setmana s'han detectat 22 casos de Covid al Baix Penedès, amb una positivitat inferior al 2% i un índex de reproducció (RT) que segueix baixant i es troba en 0,44. Tot i això, encara hi ha set persones ingressades per coronavirus als centres hospitalaris de la comarca.

El ritme de vacunació ja ha agafat un ritme de creuer els últims dies, amb l'administració d'entre 2.000 i 3.000 vacunes setmanals al centre intermedi de Calafell. Actualment, a la comarca ja han rebut la primera dosi un 30% dels ciutadans, mentre que més del 13% ha completat la pauta. La bona tendència, però, no suposa que s'hagi d'abaixar la guàrdia, ja que encara queda camí per aconseguir la immunitat de ramat