Cassolada contra la MAT a Sant Jaume dels Domenys.

La cassolada dels veïns de Sant Jaume dels Domenys espanta els promotors de la MAT

L'empresa Forestalia anul·la la visita al municipi davant les protestes

Més d'un centenar de veïns de Sant Jaume dels Domenys han protestat en contra del projecte de la MAT aquest dilluns a la tarda. La plataforma Domenys Dempeus ha convocat aquesta concentració davant la visita al municipi dels promotors de la línia de molt alta tensió (MAT).

La crida era per fer una cassolada al davant de la Casa de Cultura, on l'empresa Forestalia havia d'explicar en què consisteix el projecte. Finalment, però, els promotors del controvertit projecte han anunciat que no farien acte de presència al municipi i que anul·laven la visita.

Por d'aldarulls

«Ens han dit que no volien crear aldarulls, encara que jo els he deixat ben clar que no hi hauria cap aldarull», ha explicat l'alcalde de Sant Jaume, Marc Palau. Tot i l'espantada de l'empresa, els veïns s'han concentrat i han fet sentir la seva oposició al projecte. Picant amb força les cassoles i amb pancartes en contra de la MAT, han deixat ben clara la seva postura.

«La implicació dels veïns és total, perquè el recorregut de la línia passaria per sis dels set nuclis històrics del municipi», ha explicat Jordi Urpí. Ell és el portaveu de Domenys Dempeus, una plataforma que ha nascut per oposar-se a aquesta línia. En pocs dies han recollit 1.200 al·legacions en contra.

També l'alcalde de Sant Jaume ha reiterat l'oposició a un projecte que assegura que és «il·legal». Palau ha afirmat que la Generalitat «comparteix la preocupació» del territori i espera que el Ministeri d'Indústria acabi retirant el projecte. 

El portaveu de Domenys Dempeus, Jordi Urpí.
Jordi Urpí és el portaveu de la plataforma Domenys Dempeus. | BP Diari